İlk Fetö diyen Defne Joy Foster tekrar gündem oldu

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in ölümünden sonra 2011’de Gülen’e ilk defa FETÖ diyen ve yaşamını yitiren oyuncu Defne Joy Foster gündem oldu.

Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in ölümünün ardından oyuncu Defne Joy Foster sosyal medyada yeniden gündem oldu.
MELİH GÖKÇEK: FETÖ DİYEMEZSİN
O dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek, Defne Joy Foster’a ‘FETÖ’ ifadesini kullandığı için tepki göstererek, “Terbiyeni takın, Gülen’e Fetö diyemezsin. Ben sana lakap taksam hoşuna gider mi? Lütfen özür dile” demişti.Oyuncu Defne Joy Foster, Gülen’e ‘FETÖ’ demesinden kısa bir süre sonra şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmişti.

DEFNE JOY FOSTER KİMDİR?
Defne Joy Foster, 2 Eylül 1975 tarihinde Adana İncirlik Hava Üssü’nde dünyaya gelmiş bir ünlüdür. Sanatçının babası, doğduğu sırada Nato’da subay olan Amerikalı Steve Foster, annesi ise Hatice Nayman’dır. İkilinin boşanmasıyla Defne Joy Foster’ın babası memleketi Alabama’ya gitmiştir. Foster ise Türkiye’de annesiyle kalmıştır.Ortaokulu, İzmir Alsancak Ortaokulu’nda okuyan Foster, 1992 yılında liseyi İzmir Fatih Lisesi’nden bitirmiştir. Daha sonra ise yüksek öğrenimine devam etmemiştir. 1996 yılında yayın hayatına girmiş ve Kral TV’de VJ olarak televizyonculuğa adım atmıştır.
KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?
Defne Joy Foster, 2 Şubat 2011’de öldüğünde 36 yaşındaydı. Genç yaşındayken hayata veda etmesiyle arkasında büyük bir hüzün bırakmıştır.

FOSTER’IN ROL ALDIĞI PROJELER
Defne Joy Foster’ın sucunuluk yaptığı programlar aşağıda sıralanmıştır;Çeyiz Show
Çat Kapı
Bir İş için Lazım
NTV Yeşil Ekran
Uzman Avı
Zula
Yarışmalar;2002- Altıncı His- Takım Kaptanı
2010- 2011- Yok Böyle Dans- Yarışmacı
Sanatçının rol aldığı yapımlar;1998- Ruhsar- Konuk Oyuncu
2000- Beyaz Yalanlar- Yardımcı Oyuncu
2001- Dadı- Defne
2003- 2006- Eda
2006- Selena- Pandora
2007- Hayal ve Gerçek- Gizem

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio