Real Madrid’in Celta Vigo karşısında aldığı 2-1’lik galibiyet sırasında Jude Bellingham ile Vinicius Jr. arasında kısa süreli bir gerilim yaşandı. Maçın ilk yarısında Kylian Mbappe’nin golüyle 1-0 önde olan İspanyol kulüpte pas vermek yerine dar açıdan şut çeken Vinicius’un gol fırsatını değerlendirememesi üzerine Bellingham sinirlendi.

Bellingham, elleriyle tepkisini gösterip çimlere vurdu ve kendi kendine söylenerek uzaklaştı. O anlar, maçın en dikkat çekici anlarından biri oldu.

‘KARAKTER GÖSTERGESİ’

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Bellingham’ın bu tepkisini olumlu karşıladı. Ancelotti, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Oyun sırasında bu pozisyonu görmedim ama eğer böyle bir şey olmuşsa, bu karakter ve cesaret göstergesidir. Bence bu iyi bir şey,” dedi. Ancelotti, iki oyuncunun maç sonunda konuşup güldüklerini de ekleyerek, herhangi bir problem olmadığını vurguladı.

Maçın ilerleyen dakikalarında, Williot Swedberg’in golüyle ev sahibi ekip Celta Vigo eşitliği sağladı. Ancak Vinicius Jr., önceki hatasını telafi ederek 66. dakikada şık bir golle Real Madrid’e galibiyeti getirdi. Luka Modric’in muhteşem pasıyla buluşan Vinicius, soğukkanlı bir vuruşla skoru belirledi.

REKORU KIRMAK İÇİN EL CLASSICO’YU KAZANMAK ZORUNDA

Bu galibiyetle Real Madrid, Barcelona ile puanlarını eşitledi ve 10 maç sonunda 24 puana ulaştı. Ancak Barcelona’nın bir maçı eksik ve Sevilla karşısında bu avantajı kullanabilir. La Liga tarihine geçmeye de çok yakın olan Real Madrid, şu anda 42 maçtır yenilmez durumda. Barcelona’nın elinde bulundurduğu 43 maçlık rekoru kırmak için Ancelotti’nin öğrencileri önümüzdeki hafta oynanacak El Clasico’yu kazanmak zorunda.

MODRİC EN YAŞLI OYUNCU OLDU

Maçta dikkat çeken bir diğer isim ise Luka Modric oldu. 39 yaş 40 günle Real Madrid’in tarihindeki en yaşlı oyuncu unvanını kazanan Modric, efsanevi Ferenc Puskas’ı geride bırakarak bu başarıyı elde etti. Ancelotti, Modric’in yaşına rağmen her zaman kalite getirdiğini belirterek, “Modric, oyuna ister ilk 11’de başlasın ister sonradan girsin, her zaman katkı sağlıyor. Onun gibi bir oyuncuya sahip olmak bizim için büyük şans” dedi.