Nobel Acemoğlu’na değil Mehmet Şimşek’e verilmeliydi

Mustafa Sarıgül, Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan ünlü ekonomist Daron Acemoğlu’nu tebrik etti ancak ödülün yanlış kişiye verildiğini belirterek eleştirisini dile getirdi.

Simon Johnson ve James Robinson’la birlikte Nobel Ekonomi ödülünü kazanan Prof. Dr. Daron Acemoğlu’na bir tebrik de CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’den geldi.

Sarıgül, ödül komisyonuna bir konuda da itiraz etti.

Sarıgül, her zaman yaptığı gibi otomobilde seyahat halindeyken çektiği bir videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Videoya “Daron Acemoğlu yürekten tebrik ederim. Aslında Nobel’i Mehmet Şimşek Bakanımızın alması gerekirdi” notunu düşen Sarıgül ödüle de Nobel Ekonomi Ödülü yerine “Nobel Barış Ödülü” dedi: “Nobel Barış Ödülü’nü Daron hocaya vermişler. Kutluyorum, tebrik ediyorum. Ancak, büyük bir yanlışlık var. Nobel Barış Ödülü’nün, bu kadar yaptığı çalışmalardan dolayı mutlaka Mehmet Şimşek bakanımıza verilmesi lazım.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio