Türkiye’de bu hafta vizyona giren Joaquin Phoenix ve Lady Gaga’nın başrollerini paylaştığı aksiyon ve dram ağırlıklı müzikal film “Joker: İkili Delilik” izleyiciyle buluştu.

Todd Phillips’in yönetmen koltuğuna oturduğu film, Joker olarak işlediği suçlardan yargılanmayı bekleyen Arthur Fleck’in, Harley Quinn ile gerçek aşkı ve içindeki müziği nasıl keşfettiğini anlatıyor.

Serinin tüm dünyada izlenme rekoru kıran ilk filminde olduğu gibi Phoenix’in Joker rolünü canlandırdığı filmde, Lady Gaga ise Harley Quinn karakterine hayat veriyor. Filmde ikiliye Catherine Keener, Brendan Gleeson, Steve Coogan ve Zazie Beetz eşlik ediyor.

GİŞEDE HÜSRAN

Joker 2, böylesine güçlü bir kadroyla beyazperdeye yansıdıktan sonra, çok sayıda soruyu da gündeme getirdi. Gişe verilerine göre sert eleştirilere maruz kalan Lady Gaga’nın moralini bozan sorular şarkıcının ekibinin farklı bir stratejiyi takip edeceği yönündeki iddiaları da güçlendirdi. İddiaya göre ekip; filmle ilgili öfkeyi dağıtmak için Lady Gaga’nın diğer projelerini hızla yayınlamaya başlayacak.

Todd Phillips’in yönetmenliğini yaptığı devam filmi resmen 4 Ekim’de sinemalarda gösterime girdi, ancak beklentilere rağmen gişede başarısız oldu, ABD’de gişede 40 milyon doların biraz altında bir hasılat elde etti ve çizgi roman filmi tarihindeki en düşük sinema notunu (cinemascore) aldı.

Bir kaynak DailyMail.com‘a özel olarak, “Lady Gaga, Joker 2’ye gelen tepkiye gerçekten çok şaşırdı ve filmin prömiyerinden önce aldığı olumlu tepkilerden sonra insanların filmi sevmemesini hayretle karşıladı.” dedi.

LADY GAGA ŞİMDİ NE YAPACAK?

İkinci bir kaynak ise, şarkıcının Quentin Tarantino filmine göz koyduğunu söyleyerek, bu ‘hayal kırıklığı’nın onu etkilemeyeceğini iddia etti.

Çünkü Lady Gaga, Joker’in ilk filminde Joaquin’e Oscar ödülü kazandıran yapımın kendisine de ödül kazandıracağını düşünerek bu filmin kadrosuna dahil olmuştu. Şimdi ise Quentin Tarantino’nun bir sonraki ve son filminde rol almak istiyor. Şimdilik hiç kimse bu filmin ne olacağını bilmiyor ama Lady Gaga seçmelere katılmak istediğini saklamıyor.

Tarantino, onuncu ve son filmi olacak olan The Movie Critic‘i yazıyordu, ancak 17 Nisan’da yönetmene yakın bazı kaynaklar The Hollywood Reporter‘a projenin iptal edildiğini çıtlattı. Ünlü yönetmenin şu anda bambaşka bir proje üzerinde çalıştığı düşünülüyor.

12 DAKİKA AYAKTA ALKIŞLANDI AMA…

Gerçek adı Stefani Germanotta olan Gaga, Joker 2’nin gişedeki başarısızlığının, kariyerinde sadece küçük bir aksaklık olmasını umuyor. Oysa Joker, 2019’da sinemalarda gösterime girdiğinde 96,2 milyon dolarla açılış yaptı ve sonunda küresel gişede 1 milyar doların üzerinde hasılat elde etti.

Phillips tarafından yönetilen ilk filmin bütçesi 55 ila 70 milyon dolar arasındaydı. Ancak serinin ikinci filmi “İkili delilik” için bütçe 200 milyon dolara çıkarıldı. Film geçen ay Venedik Uluslararası Film Festivali’nde gösterildi ve 12 dakikalık ayakta alkış aldı.

Yaklaşık 70 milyon dolar hasılat elde etmesi bekleniyordu – ancak yayınlanmadan önce film otoriteleri tarafından karışık eleştiriler nedeniyle bu rakam 40 milyon doların altına düştü.