Simpsonlar (The Simpsons) yıllardır dünya çapında birçok önemli olayı önceden tahmin etmesiyle dikkat çekiyor. Ancak dizinin yapımcısına göre, bu “kehanetlerin” ardındaki sır aslında oldukça basit.

Dizinin hayranları, Donald Trump’ın başkanlığı, Disney’in 20th Century Fox’u satın alması ve Kamala Harris’in mor pantolon takımı giymesi gibi olayların daha önceden Simpsonlar bölümlerinde yer almasına sıkça tanıklık etti. Ancak dizinin yapımcısı Matt Selman, bu öngörülerin ardındaki yöntemin, sanıldığı kadar gizemli olmadığını söylüyor.

‘BAZI ŞEYLERİ ÖNGÖRMEK KAÇINILMAZ’

People Dergisi’ne özel bir röportaj veren Matt Selman, “Eğer tarih ve matematik üzerine biraz kafa yorarsanız, bazı şeyleri öngörmek kaçınılmazdır.” dedi. Selman, “Yeterince şey söylerseniz, bazıları mutlaka gerçeğe dönüşecektir. Bu işin matematik kısmı. Tarih kısmı ise, insanlığın geçmişte yaptığı aptallıkları gözlemleyerek, gelecekte de aynı hataların tekrarlanacağını tahmin etmektir.” diyerek gelecek tahminlerini nasıl yaptıkları hakkında bilgi verdi.

Selman, dizinin şu ana kadar 34 büyük olayı öngördüğünün söylendiğini ancak bu listenin “tamamen düzensiz” olduğunu belirtti. Dizinin yazarlarını en çok rahatsız eden şeyin ise hayranların sahte görseller üretip, The Simpsons’ın hiç yapmadığı öngörüleri de yapmış gibi göstermesi olduğunu ifade etti.

Selman, “Gerçekten olan kötü olayları öngördüğümüz zamanlar daha iyiydi. Şimdi ise insanlar, biz hiç öyle bir şey dememişken, uydurma olayları diziden çıkmış gibi gösteriyor. Bu durum çok moral bozucu,” diye ekledi.

DİZİ BİTİYOR MU?

Dizinin 36. sezonu, 29 Eylül’de yayınlanan ve “seri finali” olarak adlandırılan bölümüyle izleyicileri şaşırttı. Ancak Selman, bunun gerçek bir final olmadığını, sadece “oyuncu bir deney” olduğunu vurguluyor. Selman, “Dizinin lineer televizyon prömiyerinde belki gözden kaçırdık ama dijital platformlarda iyi izlenme rakamları yakalayacağız. İnsanlar, ‘Bu çılgın bölümü duydum, izlemeliyim’ diyecek,” dedi.