Mazhar Alanson (74), MFÖ’nün ‘Ö’sü Özkan Uğur’u geçen yıl kaybederek büyük acı yaşamıştı. Alanson bu kez de evlat acısıyla sarsıldı.

Sanatçının 2002’de boşandığı Hale Alanson’dan olma kızı Eda Alanson geçen cuma günü (50) Ankara’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Instagram hesabından kızının vefatıyla ilgili paylaşım yapan Mazhar Alanson, “Canım kızım Eda Alanson melek oldu. Yarın öğle namazı ile Fatih Camii’nden uğurlayacağız. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın” ifadelerini kullandı.

“İFADE EDİLECEK BİR ŞEY DEĞİL”

İstanbul’da Fatih Camii’nde bugün Eda Alanson için düzenlenen cenaze töreninde Mazhar Alanson zor anlar yaşadı.

Tabutun başında uzun süre gözyaşı döken ve ayakta durmakta zorlanan Alanson’a MFÖ grubu üyesi, yakın dostu Fuat Güner ve eşi Biricik Suden destek oldu. Orhan Gencebay da sanatçının yanındaydı.

Alanson, evlat acısının çok zor olduğunu belirterek, “Evlat sahibi olanınız varsa bilirsiniz. Yani söyleyecek pek söz yok, ifade edilecek şeyler değil” dedi.

ORHAN GENCEBAY: BABALAR BUNUN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ HİSSEDER

Sanatçı Orhan Gencebay, Eda Alanson’un babasının canı ciğeri evladı olduğunu söyleyerek, “Allah gani gani rahmet eylesin. Evlat acısı hiçbir şeye benzemez. Allah hiçbir babaya anneye evlat acısı göstermesin. Nur içinde yatsın. Ben de babayım, babalar bunun ne olduğunu çok iyi hisseder. Allah sabır versin” ifadelerini kullandı.

BİRİCİK SUDEN: MAZHAR OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Mazhar Alanson’un eşi Biricik Suden de taziyelerini ileten herkese teşekkür ederek, sosyal medyada yaptığı paylaşıma ilişkin, “Mazhar metanetli durmaya çalışırken arayıp Mazhar’dan daha çok bağırarak ağlamak, tabii ki Mazhar bundan olumsuz etkileniyor. Dolayısıyla ricada bulundum” diye konuştu.

NE DEMİŞTİ?

Biricik Suden taziye için arayıp Mazhar Alanson’dan çok ağlayanlara sosyal medya hesabından şu uyarıda bulunmuştu:

“Taziye aramalarınız ve mesajlarınız için binlerce teşekkürler. Bir tek ricam olacak Mazhar’ı arayıp ağlama halleri olmasın lütfen. Ayıptır destek değildir bence gerçek de değildir ama hadi diyelim ki öyle… Büsbütün üzmek olmamalı hedefiniz.”

Eda Alanson’un cenazesi daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.