Grup yeni albüm haberini hayranlarına duyururken 90 konserlik, 33 ülkeyi kapsayan “Shows Of A Lost World” turnesinin çıkış teklisi “Alone”u da paylaştı.

The Cure’un vokalisti ve gitaristi Robert Smith, “Bu, albümün kilidini açan parçaydı; kaydettiğimiz anda bunun açılış şarkısı olduğunu biliyordum ve tüm albümün oturduğunu hissettim.”

“Bir süredir doğru açılış şarkısı için doğru açılış cümlesini bulmakta zorlanıyordum, ‘yalnız olmak’ gibi basit bir fikirle çalışıyordum, zihnimin bir köşesinde açılış cümlesinin ne olması gerektiğini zaten bildiğime dair rahatsız edici bir his vardı…”

“Kaydı bitirdiğimiz anda İngiliz şair Ernest Dowson’ın ‘Dregs’ şiiri aklıma geldi … ve o an şarkının – ve albümün gerçek olduğunu anladım.” dedi.

İlk olarak 1978’de kurulan The Cure, dünya çapında 30 milyondan fazla albüm sattı, dört kez Glastonbury festivaline ev sahipliği yaptı ve 2019’da Rock And Roll Hall of Fame’e dahil edildi. Günümüzde İngiltere’den çıkan en etkili gruplardan biri olarak kabul ediliyorlar.

Grup, albümün diğer parçalarının listesini önümüzdeki haftalarda sosyal medya kanallarından açıklayacak.