Kral 3. Charles, kendi özel evi olan Sandringham House’un bahçesine geçici bir cin barı açmasının ardından kendi kişisel markasına ait içkiden yapılan kokteylleri turistlere yaklaşık 293 TL’ye (6,50 sterlin) satmaya başladı.

Kraliyet yorumcusu Gordon Rayner, Kral’ın her gece akşam yemeğinden önce bir kokteyl içmekten hoşlandığını açıkladı. Tercih ettiği içki, eşit miktarda cin ile dry vermuttan oluşuyor ve zeytin ya da limon kabuğuyla süsleniyor.

Kraliçe Camilla ve Kral Charles…

Kral’ın bu malzemeleri uluslararası seyahatlerinde bile yanında taşıdığı bildirildi. Önceki raporlar da, içkisini çalkalanmış değil karıştırılmış olarak içmeyi tercih ettiğini öne sürüyor.

Kral Charles, geçen yıl Yorkshire’daki Malton’u ziyareti sırasında cin içerken görüntülendiğinde bu içkiye olan düşkünlüğünü ortaya koymuştu.

KANSER HASTALIĞI NE SEVİYEDE…

Prostat büyümesi tedavisi için hastaneye yattığı açıklanan Kral Charles, 26 Ocak’ta girdiği hastaneden 29 Ocak’ta taburcu edilmişti. Buckingham Sarayı, kontrollerde endişe verici başka bir duruma rastlandığını, Kral’da kanser tespit edildiğini duyurmuştu.

Kral Charles’ın prostat kanseri olmadığı açıklanırken kanserin türü ve evresine ilişkin açıklama yapılmamış, Başbakan Rishi Sunak ise kanserin erken evrede olduğunu söylemişti.