Ünlü oyuncular Ben Affleck ve Jennifer Garner’ın kızları, Los Angeles İlçe Yönetim Kuruluna yaptığı çağrıda, tıbbi tesislerde “maske zorunluluğu” getirilmesini talep etti.

2019’da “Covid-19 sonrası bir hastalığa” yakalanma deneyimini örnek gösteren 18 yaşındaki genç, Los Angeles İlçe Denetim Kurulunu, hastanelerde ve kamu binalarında pandemi dönemindeki korumaları güçlendirerek “uzun Covid-19 kriziyle yüzleşmeye” çağırdı.

Yüz maskesi takarken görülen Violet, “Hükümet tesislerinde, hapishanelerde ve gözaltı merkezlerinde maske bulundurulmasını, hava filtreleme ve Far-UVC ışığının sağlanmasını ve ilçe tıp fakültelerinde maske zorunluluğu getirilmesini talep ediyorum” dedi.

Violet ayrıca 2019 yılında “viral bir hastalığa” yakalanma deneyimini ayrıntılı olarak anlattı ve “tıbbın küçük virüslerin sonuçlarına her zaman cevap veremediğini” kendi gözleriyle gördüğünü söyledi.


Ben Affleck, Jennifer Garner…

Covid-19 salgını hakkında da konuşan genç, “on enfeksiyondan birinin uzun süreli Covid’e yol açtığını, bunun insanların çalışma, hareket etme, görme ve hatta düşünme yeteneklerini elinden alabilen yıkıcı bir nörolojik ve kardiyovasküler hastalık olduğunu” ekledi.

Genç kızın çıkışı hem övgü hem de eleştiriyle karşılandı, bazıları onu “cesur” olarak görürken, diğerleri “tamamen hayalperest” olarak nitelendirdi.