İstanbul dahil birçok il yanacak. İşte sıcaklıkların zorlayacağı tarih

İstanbul başta olmak üzere birçok kentte sıcaklıklar 35 dereceleri görecek. Birçok kent adeta kavrulacak. İşte Meteoroloji’nin son hava durumu raporu…

Bu sene bahar ayları soğuk geçti. Sokakta vatandaşlar ‘bir türlü yaz gelmedi’ diyordu. Ancak sıcaklıklar bir geliyor, pir geliyor… İstanbul başta olmak üzere birçok ilde termometreler 35 dereceleri görecek.

İstanbul dahil birçok il yanacak. İşte sıcaklıkların zorlayacağı tarih... Az kaldı, geliyor gelmekte olan

Haziran ayına güneşli günlerle ve sıcaklıkla beraber gireceğiz. 3 Haziran Pazartesi’den itibaren sıcaklıklar kendisini hissettirecek. Sıcak hava dalgası başlamış olacak.

Pazartesi-salı-çarşamba, ülke genelinde çok sıcak bir hava olacak. İstanbul, Ankara, Marmara, İç Anadolu, Batı Karadeniz’de sıcaklıklar 35 derecelere yükselecek. Ege ve Akdeniz güneydoğuda 40 dereceye yakın olacak. Türkiye’nin haziran ayı ortalaması birçok kentte 27 dereceyken önümüzdeki hafta sıcaklıklar 35-40 dereceye kadar yükselecek yani ortalamanın çok üzerinde olacak.

6 Haziran Perşembe gününden itibaren ise sıcaklıklar mevsim normallerinde olacak.

İstanbul, Marmara, kuzeyde kalan bölgelerde yeniden biraz daha serin hava görülecek. Rüzgar Karadeniz üzerinden daha serin esecek. O günlerde tekrar sıcaklıklar 35’ten 29-30’lara gerileyecek.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio