Galatasaray’dan şampiyonluk yolunda bir kritik üç puan daha

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında lider Galatasaray deplasmanda Fatih Karagümrük’ü çok zorlandığı karşılaşmada 3-2 mağlup etmeyi başardı. Galatasaray bu sonuçla bitime iki hafta puanını 99’a yükseltti ve Fenerbahçe derbisi öncesi puan kaybı yaşamadı.

Beş gollü nefes kesen düello! Galatasaray'dan şampiyonluk yolunda bir kritik üç puan daha

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında şampiyonluk yolunda hata yapmak istemeyen Galatasaray, düşme potasından uzaklaşmak isteyen Fatih Karagümrük’e konuk oldu.

Galatasaray, Ryan Mendes’in golüyle 1-0 geriye düşse de sahadan 3-2’lik sonuçla galibiyetle ayrılmayı başardı ve Fenerbahçe derbisi öncesi bir kritik üç puanı daha hanesine yazdırdı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri Barış Alper, Dries Mertens ve Berkan Kutlu kaydetti. Fatih Karagümrük’ün golleri ise Mendes ve Marcao’dan geldi. Bu galibiyetle puanını 99’a yükselten Galatasaray en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki altı puanlık farkı korudu. Düşme potasında bulunan Fatih Karagümrük ise 37 puanda kaldı.

Galatasaray önümüzdeki hafta kendi sahasında Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Fatih Karagümrük ise deplasmanda Gaziantep FK’ya konuk olacak.

OKAN BURUK KADRODA DEĞİŞİKLİK YAPMADI

Okan Buruk, son haftalardaki kadroyu bozmadı. Tecrübeli teknik adam, ligin son 3 haftasında ilk 11’de görevlendirdiği futbolcuları, Fatih Karagümrük karşısında da sahaya sürdü.

Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maça Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha, Berkan Kutlu, Tete, Tanguy Ndombele, Serge Aurier ve Carlos Vinicius görev bekledi.

BERKAN KUTLU İLK KEZ GOL SEVİNCİ YAŞADI

Fatih Karagümrük maçında son dakikalarda attığı golle takımına galibiyeti getiren Berkan Kutlu, Galatasaray formasıyla ligdeki ilk golünü kaydetti.

DERBİDE BİR PUAN ŞAMPİYONLUK İÇİN YETECEK

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek Galatasaray mücadeleden bir puanla ayrılması halinde bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1′ Fatih Karagümrük-Galatasaray maçı başladı.

3′ Fatih Karagümrük tehlikeli geldi. Can Keleş’in ceza sahasına çevirdiği topta Muslera topu kontrol etti. Marcao ile Muslera çarpıştı ve sağlık görevlileri oyun alanına girdi.

17′ Kerem Demirbay’ın kullandığı kornerde Nelsson’un arka direkten kafayla indirdiği topa Icardi kale önünden vurdu ancak top savunmayı geçmedi.

24′ Etkili gelen Fatih Karagümrük’te Valentin Eysseric’in pasında topu alan Mendes dar açıdan kaleyi düşündü. Muslera gole izin vermedi.

32′ Galatasaray gole yaklaştı. Mertens’in pasında ceza yayında şansını deneyen Ziyech’in vuruşu direğin bir karış yanından auta gitti.

34′ Fatih Karagümrük öne geçti. Ryan Mendes tek başına sürüklediği atakta ceza sahasından yaptığı vuruşla ağları havalandırdı ve skoru 1-0’a getiren golü kaydetti.

45′ Galatasaray beraberlik golüne yaklaştı.Çıkarken kaybedilen topta iyi paslaşan Galatasaraylı oyuncularda penaltı noktası üzerinde topu alan Ziyech’in kaleye vuruşu isabetli olmadı.

45+3′ Galatasaray maça denge getirdi. Yapılan ortaya çok iyi yükselen Barış Alper kafa vuruşuyla kaleciyi mağlup etti ve skor 1-1’e geldi.

Beş gollü nefes kesen düello! Galatasaray'dan şampiyonluk yolunda bir kritik üç puan daha

45′ Mücadelenin ilk yarısı Mendes ve Barış Alper’in karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.

46′ Mücadelede ikinci yarı başladı.

56′ Hakim Ziyech şansını yine ceza sahası dışından denedi ancak köşeye giden topta Sirigu hata yapmadı.

60′ Sağ kanattan topu getiren Can, Köhn’den sıyrılıp ön direğe pasını çıkardı. Mendes’in kale önünden vuruşu kalenin üstünden dışarıya gitti.

70′ Galatasaray öne geçti. Barış Alper’in ceza sahasına çevirdiği topu tek vuruşla ağlara yollayan Mertens skoru 2-1’e getirdi.

Beş gollü nefes kesen düello! Galatasaray'dan şampiyonluk yolunda bir kritik üç puan daha - Resim : 2

83′ Fatih Karagümrük maça denge getirdi. Ceza sahasında şık bir vuruşla ağları havanlandıran Marcao skoru 2-2 yaptı.

90′ Galatasaray yeniden öne geçti. Ceza yayından sol ayağıyla yerden Sirigu’yu avlayan Berkan Kutlu skoru 3-2’ye getirdi.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio