Avrupa Süper Ligi’ne dair bir bomba gelişme

Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA’nın 2021’de Avrupa Süper Ligi’nin oluşumunu engelleyerek rekabet yasalarına aykırı hareket ettiğini duyurdu. Futbol dünyasında yaşanan flaş gelişmenin ardından İspanyol basını; Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş’ın turnuvada yer alacağını iddia etti.
Avrupa Süper Ligi'ne dair bir bomba gelişme daha. Turnuvaya katılacak Türk ekibi açıklandı
Avrupa Adalet Divanı’nın verdiği kararın ardından yeniden kurulması gündeme gelen Avrupa Süper Ligi ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı.UEFA ve FIFA’nın rekabet hukukuna aykırı davrandığı yönünde karar alınmasının ardından Avrupa Süper Ligi’nin yeni formatı da duyuruldu. Buna göre; proje, toplamda 64 takım ve 3 ayrı klasmandan oluşacak. Avrupa Süper Ligi’nde Yıldız, Altın ve Mavi isimli 3 klasman olacak. Bu klasmanlardan Yıldız ve Altın’da 16’şar takım, Mavi klasmanda ise 32 takım olacak ve 3 klasman arasında da yükselme ve düşme olacak.Öte yandan turnuvaya katılım, liyakat esaslı olacak. Bununla birlikte her takım bir sezon boyunca 7 iç saha ve 7 deplasman olmak üzere 14 maç yapacak. İlk aşaması lig usulüne göre oynanacak turnuvanın ikinci aşamasında play-off usulü uygulanacak.MAÇLAR ŞİFRESİZ OLARAK YAYINLANACAKAvrupa Süper Ligi, taraftarların ligdeki her maçı ücretsiz izleyebilmesini sağlayan ‘Unify’ adlı bir yayın platformu oluşturulduğunu açıkladı.EN AZ BİR TÜRK TAKIMI YER ALACAK İDDİASIAvrupa Adalet Divanı’nın bu kararının ardından gözler bir yandan da Trendyol Süper Lig’e çevrildi. Süper Lig’den kulüplerin yeni projeye katılıp katılmayacağı sorgulanırken, İspanya’dan flaş bir iddia ortaya atıldı.İspanyol basınında yer alan habere göre, Avrupa Süper Ligi için en az bir Türk takımının katılım teklifi alacağını ve bu kulüplerin Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş olacağını iddia etti.AVRUPA DEVLERİ KARŞI ÇIKTIAvrupa Süper Ligi’nin kurulmasına Premier Lig ekipleri başta olmak üzere; PSG, Roma, Borussia Dortmund, Sevilla ve Bayern Münih karşı çıktı.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio