Türkiye beyaz eşya sektöründe dünyada ikinci, AR-GE’de öncü

Türk Telekom ve Nokia ile birlikte kurdukları 5G şebekesinde start-up’larla birlikte çalıştıklarını söyleyen Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer, “Türkiye eşyası üretimi Çin’den sonra ikinci sırada yer alıyor” dedi.

Dünyanın en büyük turistik elektroniği fuarında Türk markaları gövde gösterisi yapılıyor. Çin beyaz eşya üretimi açık ara ilk sırada yer alırken, Türkiye üretiminde ikinci sırada.

Türkiye’nin en büyük pazarında Avrupa olduğu için Türkiye’deki ekonomik sürdürülebilirlik ilkelerine uyumda daha başarılı olabilmek için Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer şöyle konuştu: “Çin’le aramızda büyük fark var. Onlar 250 milyon adet üstünde, biz 30-35 milyon bantta üretiyoruz. Peki bu sürdürülebilir bir başarı mı? Evet. Neden derseniz; Türkiye’deki tüm Ar-Ge yatırımları var. Bizim markalı satış becerimiz var. Sorun yok mu? Türkiye’nin ekonomisinde hep konuşuyoruz cari açık cari açık diyoruz. Bunun en büyük nedeni enerjidir. Enerjiyi dışardan alırsın. Bizim farklı bir tablo var. Markalı satış ve Ar-Ge’den dolayı fazla veriyoruz. potansiyelinin potansiyeli çok yüksek. Çin devleti herkese destek veriyor. Bizde de beyaz eşya sektörü desteklenmeye kaliteli bir sektör.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio