Duayen gazeteci Abdi İpekçi ölüm yıldönümünde anılıyor

Gazeteci Abdi İpekçi, 9 Ağustos 1929’da doğdu ve 1 Şubat 1979’da hayatını kaybetti. Aynı zamanda bir yazar olan Abdi İpekçi ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

Abdi İpekçi, Türk basınının çağdaşlaşmasına önemli katkılarda bulunmuş bir gazeteciydi. Milliyet Gazetesi’ni çıkaran Ali Naci Karacan, İpekçi‘nin yeteneklerini fark etti ve İpekçi kendisi için dönüm noktası olan Milliyet gazetesinde önce yazı işleri müdürü, sonra genel yayın müdürlüğü görevini üstlenerek gazetenin tirajını arttırdı ve Türkiye’nin en karışık dönemini beraber göğüslediler. 1959’da ise gazetenin başyazısını yazmaya başladı.

Duayen gazeteci Abdi İpekçi, 44 yıl önce Milliyet gazetesi genel yayın yönetmenliği yaptığı sırada Mehmet Ali Ağca tarafından yapılan silahlı saldırı ile yaşamını yitirdi. İpekçi’yi ve suikastı Cumhuriyet’e değerlendiren hukukçu ve gazeteciler, İpekçi’nin idealist duruşuna ve cinayetin hâlâ aydınlatılamamasına dikkat çektiler.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio