Bu başkanlara dikkat

Gazeteci Ertuğrul Özkök, gündemi yorumlamaya devam ediyor… Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen Özkök, Türkiye ve dünya gündeminden birçok konuyu yorumluyor.

Özkök’ün bugünkü gündeminde ise Argüden Yönetişim Akademisi’nin belediyeler üzerinde yaptığı araştırma vardı. Araştırmanın sonuçlarını yorumlayan Özkök, “Gördüğünüz gibi 5 yerel belediye başkanından 4’ü CHP’li, 1’i AKP’li… Evet, işte böyle bir sonuç var önümüzde ve önümüzde yine belediye seçimleri gelecek ve bilelim ki en az Ankara’daki külliye kadar önemli bun başkanlar…” dedi.

Ertuğrul Özkök, bugünkü sesli köşesinde şunları söyledi:
“Türkiye, nereden yönetiliyor sorarsam vereceğiniz cevap; Ankara’da külliyeden olacaktır. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin artık hiçbir etkisi kalmadı yeni rejimimizde. Evet, ama Türkiye aynı zamanda belediyeler tarafından yani bizim direkt seçtiğimiz yerel başkanlar tarafından yönetiliyor. Türkiye nüfusunun milyondan fazlası bugün büyükşehir dediğimiz belediyelerin sınırları içinde bulunuyor. Yani her belediye başkanının epey geniş bir yönetim alanı var ve 30 büyükşehir var Türkiye’de. Bunların 3’ü kayyum tarafından yönetiliyor, 27’si ise bizim seçtiğimiz belediye başkanları tarafından. Peki, bunların en başarılıları hangileridir? Hepimizin bu konuda kendi belediye başkanımızla ilgili fikirlerimiz olabilir. Ama objektif değerlerle bakıldığında hangileri? Argüden Yönetişim Akademisi diye bir kuruluş var. 2014 yılından beri belediyelerle ilgili çok ciddi araştırmalar yapıyor ve son araştırmasını dün yayınladı. 377 konu bakımından belediyeler incelenmiş. Yani verdikleri hizmetler, şeffaflık, halka karşı davranışları, fon kullanımları, her bakımdan… Ve sonunda 5 belediye, Türkiye’de en iyi yönetilenler grubuna girmiş. 65 ile75 arasından puan almışlar 100 üzerinden. Bu belediyelerin şimdi sizlere isimlerini veriyorum. Alfabetik sırayla; Ankara, Antalya, Eskişehir, Kocaeli ve İstanbul… Gördüğünüz gibi 5 yerel belediye başkanından 4’ü CHP’li, 1’i AKP’li… Evet, işte böyle bir sonuç var önümüzde ve önümüzde yine belediye seçimleri gelecek ve bilelim ki en az Ankara’daki külliye kadar önemli bun başkanlar…”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio