2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası maçında Eczacıbaşı Dynavit’i 3-1 mağlup eden Fenerbahçe Medicana, şampiyonluk kupasını düzenlenen törenle aldı.

Şampiyonlar Kupası’nı kazanan Fenerbahçe’de kaptan Eda Erdem, kupayı 18 yaşındaki Liza Safranova’nın kaldırmasını istedi. Daha önce kazandığı kupalarda takımın en genç isimlerini ön plana çıkartan ve kupayı onların kaldırmasını isteyen Erdem bu kez de Fenerbahçe’de takımın en genci Liza Safronova’ya jest yaptı. Liza Safronova’nın elinde yükselen kupa ile takım büyük sevinç yaşadı.

‘NEREDEYSE AĞLAYACAKTIM’

Sarı-lacivertli takımın genç oyuncusu Safronova törende şu ifadeleri kullandı: “Bu maçta mücadeleyi asla bırakmadık. Çok sıkı çalışmıştık. Sezonu kupayla kapatmıştık, kupayla açtık.”

Safronova, seremoni öncesi kaptan Eda Erdem’in kendisine seslendiğini ve kupayı kaldırmasını istediğini söyledi. Kazakistan vatandaşlığı da bulunan Türk profesyonel voleybolcu şu ifadeleri kullandı:

“Soyunma odasından çıkarken Eda Abla ‘Liza sen gel, kupayı sen kaldıracaksın dedi. Elim ayağım titredi. Neredeyse ağlayacaktım. Böyle bir jest yaptığı için ona çok teşekkür ediyorum.”

EDA ERDEM: OYNAMAKTAN KEYİF ALIYORUM

Maçın ardından geleceği ile ilgili konuşan Eda Erdem, ”Daha 2 senelik kontratım var. Kendimi iyi hissettiğim sürece takımıma yardımcı olmak istiyorum. Voleybol oynamayı çok seviyorum. Vücudum ne zaman bırakmamı gerektirirse o zaman bırakırım. Şu an keyif alıyorken takımıma, Türk voleyboluna yardımcı olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaptan Eda Erdem Dündar’ı kupayı 18 yaşındaki Liza Safranova’nın kaldırmasını istemesiyle ilgili konuşan Fenerbahçe genel menajeri Pelin Çelik, “Kaptan her zaman böyle yapıyor. Eda’nın kaptanlığında genelde genç oyuncular kaldırıyor. Eda süper bir kaptan. Kendisine ne yapsa yakışıyor.” ifadelerini kullandı.

LİZA SAFRONOVA KİMDİR?

17 Ocak 2006 yılında Ukrayna Kiev’de doğan ve aslen Kazak-Türk vatandaşı olan Liza Safronova, sporla iç içe büyüyen bir aileden gelmektedir. Annesi, Kazakistan Kadın Millî Voleybol Takımında forma giymiş eski voleybolcu Alessya Safronova Canbolat, babası ise bir dönem Kazakistan Millî Voleybol Takımını çalıştırmış voleybol antrenörü Burhan Şaik Canbolat’tır.

Vakıfbank altyapısından yetiştikten sonra 2023-24 sezonunda Havran Belediyespor’da oynayan genç smaçör, alt yaş gruplarında itibaren milli formayı giyerken 2023 U19 Dünya Şampiyonası’nda Ay Yıldızlı formayla gümüş madalya kazandı.

2024 – U20 Avrupa Şampiyonası’nın ‘En İyi Smaçör’ü seçilen Liza Safronova, aynı zaman da Milli Takımımız ile namağlup Avrupa Şampiyonluğu yaşamıştır.