UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta, oynanan 9 maçla tamamladı.

Gecenin sürprizlerinden birine milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün forma giydiği Benfica imza attı. Savunma futbolu ile dikkat çeken Atletico Madrid’i 4-0 mağlup eden Benfica’da Kerem Aktürkoğlu, kapanış golünü ise Orkun Kökçü kaydetti.

Luz Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Benfica, 13. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle öne geçti. İlk yarısı 1-0 tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi ekip farka koştu. 52. dakikada Angel Di Maria’nın penaltı golüyle farkı ikiye çıkaran Benfica, 75. dakikada Alexander Bah ile bir gol daha buldu. 84. dakikada Orkun Kökçü’nün penaltıdan kaydettiği gol, maçın sonucunu belirledi.

Kerem Aktürkoğlu 71. dakikada yerini Jan-Niklas Beste’ye, Orkun Kökçü ise 86. dakikada yerini Leandro Barreiro’ya bıraktı.

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü böylece Şampiyonlar Ligi’nde Benfica formasıyla ilk iki maçta da ağları havalandırmayı başardı. İkili, Benfica’nın Kızılyıldız’ı 2-1 mağlup ettiği ilk maçta da golleri atan isimler olmuştu.

REAL MADRID DEPLASMANDA MAĞLUP

Milli futbolcumuz Arda Güler’in forma giydiği Real Madrid ise deplasmanda Lille’e mağlup olarak gecenin ikinci sürprizine imza attı.

Karşılaşmada 45+2. dakikada oynanırken Jonathan David’in penaltıdan kaydettiği gol, maçın sonucunu belirledi. 67. dakikada Eduardo Camavinga’nın yerine oyuna dahil olan Arda Güler, son dakikalarda iki fırsat yakalarken, sonucu değiştiremedi.

KENAN YILDIZ 60 DAKİKA OYNADI

Juventus’un 10 kişi kaldığı maçta deplasmanda Leipzig’i 3-2 mağlup ettiği maça da milli futbolcumuz Kenan Yıldız ilk 11’de başladı. 60. dakikada yerini Mattia Perin’e bırakan Kenan Yıldız, gol ya da asist katkısı yapamadı.

Juventus’a galibiyeti getiren golleri 50 ve 68. dakikalarda Dusan Vlahovic, 82. dakikada Francisco Conceicao kaydetti. Leipzig’in golleri ise 30 ve 65. dakikada penaltıdan Benjamin Sesko’dan geldi. Juventus’ta Michele Di Gregorio, 59. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Şampiyonlar Ligi’nde oynanan diğer karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı:

Girona 2-3 Feyenoord

Shakhtar Donetsk 0-3 Atalanta

Aston Villa 1-0 Bayern Münih

Dinamo Zagreb 2-2 Monaco

Liverpool 2-0 Bologna

Sturm Graz 0-1 Club Brugge