Coralie Fargeat’ın yönetmenliğini yaptığı ve Cannes Film Festivali’nde övgü toplayan ve 13 dakika alkışlanan Cevher, aşırı şiddet içeriğiyle izleyicileri şok ediyor. Filmin başrollerinde Demi Moore ve Margaret Qualley yer alıyor. Moore, filmde yaşlanmakta olan bir Hollywood yıldızını canlandırıyor. Karakter, siyah piyasadan aldığı bir ilaç sayesinde kendisinin daha genç bir versiyonunu yaratmaya çalışıyor.

İLGİNÇ KONUSUYLA İZLEYİCİLERİ ÇEKTİ, ŞİDDETİYLE KAÇIRTTI

Independent’ta yer alan habere göre; ilk başta ilgi çekici bir konuya sahip olduğu için sinema salonlarını dolduran izleyiciler, şiddet ve vücut deformasyonu sahnelerinin beklediklerinden çok daha aşırı olması sebebiyle filme dayanamayarak salonları terk etmeye başladı.

Bir izleyici sosyal medya hesabından şu yorumu yaptı: “The Substance hakkında tek diyebileceğim, bizim salonda insanlar filmi terk etti ve bence bu tarz filmlerden daha fazla yapılmalı.” Bir başkası ise, “İzlediğim en şiddet dolu filmlerden biriydi, birkaç kişi filmi terk etti,” şeklinde konuştu.

BİRÇOK KİŞİYİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Filmden çıkan bazı izleyiciler, yaşadıkları deneyim karşısında adeta sersemledi. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Film bittikten sonra tüm sinema salonu ölüm sessizliğine büründü ve birisi ‘Herkes iyi mi?’ diye sordu. Tüm salondan eş zamanlı olarak ‘Hayır’ cevabı geldi,” ifadelerini kullandı.

Demi Moore’un başrolünü üstlendiği “The Substance”, Cannes Film Festivali’nde gösterişmiş 13 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı.

Cannes Film Festivali’nde büyük yankı uyandıran ve finaldeki son 30 dakikasıyla unutulmaz sahnelere imza atan film, sinema dünyasında uzun süre konuşulacağa benziyor. Bir izleyici, “Sonunda herkes alkışladı ama iki kişi 20 dakika içinde çıkmıştı, üç kişi daha sonra salonu terk etti,” diyerek filmin yarattığı bölünmüş tepkilere dikkat çekti.

Dennis Quaid, Hugo Diego Garcia, Alexandra Papoulias Barton ve Oscar Lesage gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı ‘Cevher’ (The Substance), ülkemizde 1 Kasım’da sinemalarda izleyiciyle buluşacak