Sean Combs’a kayda alma suçlaması

Amerikalı rapçi Sean Combs hakkında hazırlanan iddianamede, ünlü rapçinin cinsel saldırıları kayda aldığı öne sürüldü.

“Diddy” ve “Puff Daddy” lakaplı Amerikalı rapçi ve yapımcı Sean Combs’un günlerce süren, cinsel saldırıların kayıt altına alındığı partileri organize etmekle suçlandığı bildirildi.Federal savcılar tarafından hazırlanan ve 17 Eylül’de kamuoyuyla paylaşılan 14 sayfalık iddianamede, Combs’un, bazen günlerce süren, genellikle kayıt altına alınan “Freak Offs” adlı partilere katılmaya ‘mecbur kıldığı’ kişileri, parti esnasında cinsel ilişkiye girmeye zorladığı belirtildi.
SÖZLÜ VE FİZİKSEL ŞİDDET
Combs’un, “nüfuzunu kullanarak kariyerlerini kontrol etmekle tehdit etme, ekonomik, psikolojik, sözlü ve fiziksel şiddette bulunma” gibi yöntemlere başvurarak insanları bu partilere zorla getirdiği belirtilen iddianamede ayrıca, İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) yetkililerinin 25 Mart’ta ünlü rapçinin Los Angeles ve Miami’deki evlerinde yapılan aramalarda, “uyuşturucu maddenin” ele geçirdiği aktarıldı.
‘GÖZDAĞI VERDİ’
İddianameyi hazırlayan savcıların açıklamalarına göre, yetkililerin her iki eve düzenlenen baskınlarda ele geçirdiği objeler arasında seri numaraları tahrip edilmiş 3 AR-15 tipi tüfek, bir tambur şarjör gibi ateşli silah ve mühimmat da bulunuyor.”Combs, birden fazla kez, mağdur ile tanıkları korkutmak ve tehdit etmek için ateşli silah taşıdı veya bunları kullanarak gözdağı verdi” ifadesine yer verilen iddianamede, Combs’un, tanık ve mağdurlara sessiz kalmaları veya yalancı şahitlik yapmaları için rüşvet teklif ettiği de kaydedildi. İddianamede ayrıca, “partilerden sonra mağdurlara, seks işçilerine ve Combs’a, aşırı uyuşturucu kullanımı ve fiziksel yorgunluk nedeniyle serum takıldığı” ifadeleri yer aldı.

‘OTEL YETKİLİLERİNE SUS PAYI ÖDEDİ’
New York Times’ın haberine göre, Kasım 2023’te kendisine cinsel ve fiziksel saldırıda bulunmakla itham ettiği rapçiye dava açan Combs’un eski kız arkadaşı şarkıcı Cassie Ventura, suç duyurusunda, “Freak Offs” partilerinin ülke çapındaki lüks otellerde çok sık düzenlendiğini belirtti.  CNN, mayıs ayında Combs’un Ventura’ya fiziksel şiddette bulunduğunu ortaya koyan videoyu yayınladı. İddianamede de yayınlanan görüntülere ilişkin Combs’un, olaya müdahale eden otel yetkililerine “sus payı” ödediği kaydedildi.

Kaynak: A.A

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio