Trendyol Süper Lig’de 3. haftanın erteleme maçında Gaziantep FK’yi 3-1 mağlup ederek Fenerbahçe derbisi öncesi zirveye yerleşen Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, Mauro Icardi’nin son durumu hakkında açıklama yaptı.

Okan Buruk, sosyal medyada sakatlığı süren golcü futbolcu Mauro Icardi’nin oynayacağına yönelik iddialara yönelik şunları kaydetti:

“Sosyal medyaya çok inanmayalım, güvenmeyelim. Icardi oynayacak durumda değil. Tedavisi devam ediyor. Oynaması için çok erken. Burada en az 1 hafta 10 gün takımla çalışması için zaman gerek. Fenerbahçe derbisinde kesinlikle oynamayacak. Ziyech ve Icardi dışında diğer oyuncular takıma katılacak.”

Gaziantep FK maçını da değerlendiren Okan Buruk, şu açıklamalarda bulundu:

“Kazanıp hem liderliği ele geçirmek hem de kaybetmeyen tek takım olmak hem de oynadığımız oyunu devam ettirmek istiyorduk. Aslında maçın ilk yarısı, geçen maçta oynadığımız oyunun bir benzeri oldu. Çok istekliydik. Rakip sahada oynadık. Çok fazla pozisyona girdik. Rakibimize pozisyon vermedik. Üretkenlik anlamında da geçen maçın çok üstündeydik. İkinci yarı biraz daha tempomuz düştü. 3-0’lık skordan sonra rakibin de bize çok baskı yapmamasıyla top bizde kaldı; ama üretkenlik ilk yarının biraz altında kaldık.

Ofansif bölgede bugün çok fazla seçeneğimiz yoktu. Yusuf Demir vardı. Onun dışında kulübede Gökdeniz ve Yalın vardı ama ana kadromuzdan hücuma sokabileceğimiz oyuncu çeşitliliği daha azdı. İkinci yarı skor bir dakikadan sonra daha iyi gidebilirdi. Oyuncularımın oynadıkları oyundan ve istekten çok memnunum. Fenerbahçe maçı öncesi bu maç kritik ve önemliydi. Bunu kazandık. Hedefimiz bütün maçlarımızı kazanmak. Bunu oyuncularımıza da söylüyorum. Haftaya da kazanmak için sahada olacağız.”