Tarık Akan filmleriyle anılacak

Usta oyuncu Tarık Akan’ın hayatını kaybedişinin üzerinden 8 yıl geçti. Tarık Akan, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olarak hafızalarda kalıyor. Ölüm yıldönümünde, Akan’ın filmlerinden kesitler ve röportajlarla düzenlenen anma töreninde, sevenleri mezarını çiçeklerle ziyaret etti.

Tarık Akan, 1970 yılında Ses Dergisi yarışmasıyla tanındı ve hızla popülerlik kazandı. ‘Damat Ferit’ karakteri ile büyük beğeni topladı ve bu lakapla anıldı. 1973’te Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüne layık görüldü. 1980’lerde sosyal temalı filmlerdeki performansları ve protesto yürüyüşlerinde yer alması, halkın sorunlarına duyarlılığını gösterdi.

1949 İstanbul doğumlu Tarık Akan, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ve Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun olmuştu. Oyunculuk kariyerine başlamadan önce çeşitli işlerde çalıştı. 16 Eylül 2016’da akciğer kanserinden vefat etti.

Bugün, Tarık Akan’ın bazı unutulmaz filmleri TV ekranında olacak. Yayınlanacak yapımlar arasında Deli Kan, Pehlivan, Çapkın Hırsız, Derman, Sisli Hatıralar, Memleketim, Azad Kuşu ve Baraj yer alacak.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio