Victor Osimhen Galatasaray’da

Galatasaray, Napoli’nin Nijeryalı forveti Victor Osimhen’i 1 yıllık kiralık olarak kadrosuna kattı. Golcü oyuncu bu gece İstanbul’a geldi.

İtalya Serie A takımlarından Napoli’de forma giyen Victor Osimhen, Galatasaray ile anlaştı.

Gece saat 03.40’ta Atatürk Havalimanı’na inen Osimhen’i binlerce sarı-kırmızılı taraftarlar marş ve tezahüratlarla karşıladı. Dünyanın en değerli forvetleri arasında yer alan Victor Osimhen, yarın resmi sözleşmeye imza atacak. Golcü oyuncunun maaşını sarı-kırmızılı ekip ödeyecek.

Taraftarlar Atatürk Havalimanı’na akın etti.

DÜNYANIN EN İYİ TARAFTARI BURADA

Osimhen, Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili İbrahim Hatipoğlu ve Futbol Direktörü Cenk Ergün’le birlikte özel araçla alandan ayrıldı. Buraya geldiği için iyi hissettiğini belirten Oshimen, “Atmosfer harika. Dünyanın en iyi taraftarları burada. Burada olmak güzel. Çok heyecanlıyım. Stadyumda taraftarları göremek için sabırsızlanıyorum. Onlar için elimden geleni yapacağım.” diye konuştu.

MERTENS YARDIMCI OLDU

Dries Mertens ile beraber oynayacağı hatırlatılan Nijeryalı oyuncu, “Mertens, müthiş birisi. Bana çok yardımcı olmuştu. Kendisiyle gelmeden önce konuştum. Onunla oynamak içi sabırsızlanıyorum. Diğer takım arkadaşlarımla da oynayacağım için sabırsızlanıyorum.” ifadelerini kullandı.

KAP AÇIKLAMASI

Galatasaray, konu ile ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada “Profesyonel Futbolcu Victor James Osimhen’in geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü SSCN Napoli SPA ile resmi görüşmelere başlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Chelsea ve Napoli’nin bonservis görüşmelerinde anlaşma sağlayamaması ve transfer olmaya sıcak bakmadığı Suudi Arabistan’daki taliplerinin de geri çekilmesi üzerine ortada kalan Osimhen, Serie A oyuncu listesine de kaydedilmemişti.

2020 yılında Lille’den Napoli’ye 77,5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Osimhen, geçen sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Serie A’da sadece 25 maçta forma giydi ve 15 gol attı. Nijerya Milli Takımı’nın dünyaca ünlü forveti, dört yılda Serie A’da oynadığı 108 maçta 65 gol atıp 16 asist yaptı.

Osimhen, 2022-23 sezonunda Serie A şampiyonu olarak tarih yazan Napoli kadrosunun yıldız isimlerinden biriydi.

DÜNYANIN EN DEĞERLİ 5 SANTRAFORU

Erling Haaland 180 milyon Euro (Manchester City)

Kylian Mbappé 180 milyon Euro (Real Madrid)

Lautaro Martínez 110 milyon Euro (İnter Milan)

Victor Osimhen 100 milyon Euro (Galatasaray)

Harry Kane 100 milyon Euro (Bayern Münih)

(Transfermarkt verilerine göre)

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio