Türkiye İş Bankası Müzesi kapılarını yeniden açtı

Türkiye İş Bankası Müzesi, kapsamlı bir renovasyon sürecinin ardından “İş’in 100 Yılı” kalıcı sergisiyle kapılarını yeniden açtı. Müze, Türkiye İş Bankası’nın 100. kuruluş yıldönümünü kutlarken, bir asırlık tarihi belgeler, fotoğraflar, filmler ve koleksiyon parçalarıyla ziyaretçilere sunuyor.

Açılış töreninde konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, müzenin 2007 yılından bu yana 2,6 milyon ziyaretçi ağırladığını belirterek, sergileme tekniklerindeki yenilikler ve arşivin yeni fotoğraflarla zenginleştirilmesi amacıyla yenileme çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Yenilenen sergi düzeninde, İş Bankası’nın kuruluş ve gelişim yıllarından modern bankacılığa kadar olan süreç, iki katta sergileniyor. Giriş katta, Banka’nın erken dönemleri ve ekonomik kalkınmadaki rolü anlatılırken, üst katta teknolojik dönüşüm, dijital bankacılık hizmetleri ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yer alıyor. Ayrıca, İzmir İktisat Kongresi’ne ait daha önce hiç görülmemiş fotoğraflar da sergide ilk kez ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Türkiye İş Bankası Müzesi, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio