Box Office Mojo’ya göre film, 28 Haziran’da sinemalarda gösterime girdiği hafta sonu yurt içinde yaklaşık 11 milyon dolar hasılat elde etti.

Filmin geçen hafta vizyona girdiğinde elde ettiği gayri safi yurt içi hasılat yaklaşık 29 milyon dolardı. Uluslararası alanda “Bölüm 1” 3,6 milyon doların üzerinde hasılat elde etti ve filmin dünya çapındaki gişe hasılatı 32,6 milyon dolara ulaştı.

69 yaşındaki Costner, planlanan dört bölümlük film serisinin ilk bölümünü çekmek için kendi bütçesinden 38 milyon dolar harcadığını doğruladı.

Oyuncu, Mayıs ayında “Horizon” filminin tanıtımını yaparken GQ’ya verdiği demeçte, “Çocuklarımın benim hakkımda anlamalarını istediğim mesaj şu: İnandığım şeyi yapıyorum. Herkes gibi ben de korkuyorum. Aşağılanmak istemiyorum.” demişti.

İKİNCİ FİLM FESTİVALDE GÖSTERİLECEK

Ancak Costner’ın, iki aydan kısa bir süre önce vizyona giren filmi tamamen başarısız oldu. İzleyicilerin ve eleştirmenlerin kötü yorumlarıyla boğuştu ve Rotten Tomatoes’ta %49 puan aldı.

“Bölüm 1″in başarısızlığı, bir sonraki devam filminin 16 Ağustos olarak planlanan vizyon tarihinin değişmesine de neden oldu.

Costner’ın aynı zamanda fonlamasına yardımcı olduğu “Horizon: Bir Amerikan Destanı – Bölüm 2”, 7 Eylül’de Venedik Film Festivali’nde prömiyer yapacak ve ilk film de aynı festivalde gösterilecek.

Costner, Deadline’a verdiği önceki röportajında, “Horizon” film serisinin bütçesinin bir kısmını ödemek için Kaliforniya, Santa Barbara’daki 10 dönümlük evini ipotek ettirdiğini açıklamıştı.