Beşiktaş karşısında alınan 5-0’lık ağır yenilgi beş gün sonra başlayacak yeni sezon öncesinde erken uyarı oldu, eleştirilerin dozu da sertleşti. İşte sarı-kırmızılı camiada umutsuzluğa neden olan sıkıntılar…

ÖZBEK VE YÖNETİME TEPKİ BÜYÜK

Taraftar en büyük tepkiyi Başkan Dursun Özbek ve yönetime gösteriyor. Erden Timur’un yerinin dolmadığı görüldü. Batshuayi dışında transferler kampa yetişmedi. Öncelikli bölgeler olan sağ bek ve 8 numara transferin de geç kalındı. Jelert sakat geldi, Gabriel Sara da önceki gün İstanbul’a indi. Üstelik iki futbolcuya ödenen bon servisler de tartışma yarattı. Verilen sözlerin tutulmaması ve rakipler yıldızları birbir indirirken Galatasaray’ın soru işareti transferler yapması tepki çekti.

BURUK’UN TERCİHLERİ TARTIŞILIYOR

Okan Buruk’un çok ağır bir kamp yaptırmasının etkileri Süper Kupa’da görüldü. Takım ayakta durmakta bile zorlandı, üç pas yapamadı. Kadro tercihleri de tartışıldı. Kupa Amerika’nın yıldızı Davinson tribünden maçı izledi, formsuz Nelsson ve Abdülkerim sahadaydı. İkili ağır yenilginin mimarı oldu. Zaha, Batshuayi, Barış gibi fiziksel olarak daha hazır isimler sonradan oyuna girdi.

KİMSE SORUMLULUK ALMADI

Futbolcuların vurdumduymaz tavrı da tepki çekti. Yapılan bireysel hatalar takımı yaktı. Saha içinde sorumluluk alacak kimse yoktu. Icardi’nin küskün hali dikkatlerden kaçmadı. Yıldız isim santralar hariç topa dokunamadı. Defans hattı tel tel dökülürken, orta sahanın yetersiz kaldığı gözlerden kaçmadı. Ziyech, Mertens ve Torreira tanınmaz haldeydi.