Konser, Elon Musk’ın beyin çipi projesi için 9 yaşındaki Pager isimli maymunun beyninin her iki yanına Neuralink cihazını yerleştirmesi ve üzerinde test etmesini konu alan görüntülerle açıldı.

İlk parça ‘Risingson’ı  grubun diğer sevilen şarkıları ‘Safe From Harm’, ‘Unfinished Sympathy’, ‘Karmacoma’, ‘Teardrop’ izledi.

Grup sahnesinde Horace Andy, Elizabeth Fraser, Young Fathers, Deborah Miller gibi isimleri ağırladı.

“ÖZGÜR FİLİSTİN”

Sahneye kurulan dev ekranda konser boyunca dünya gündeminde yer alan başlıklar yer aldı.

Konserin ana gündemi İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılardı. Güvenlik Konseyinin Gazze konusunda onayladığı, “derhal ateşkes sağlanmasını ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını” bildiren karar da ekrana yansıtıldı. Ölenler dahil Filistin istatiskleri de dinleyicilerle paylaşıldı.

Grup üyelerinden Robert Del Naja sahneye ‘Palestine’ (Filistin) yazılı kol bandı ve Adrian Thaws ise kefiyeyle çıktı.

Konserde müzikseverler “Özgür Filistin” sloganı attı.

PUTIN, NETANYAHU VE TRUMP

Ekrana Türkçe olarak yansıtılan metinlerde şu konular vardı:

Covid 19’un kontrolü küreselde olan bir deney olduğu, çocuk seks çetelerini yöneten elitler, anatavanlarından kovulan ve mültecilere dönüştürülen insanların rakamsal olarak boyutu, yok edilen ağaçların miktarı, politikayı ve medyayı kontrol eden güçler…

Bu meselelerin etrafında ekrana sık sık Netanyahu, Putin ve Trump’ın görüntüleri de yansıtıldı.

GEZİ’Yİ VE SOMA’YI ANMIŞTI

İnsan hakları ve çevresel konularda aktivist olan Massive Attack, 2014’te İstanbul’da verdiği konserde Gezi eylemlerinde öldürülenleri ve Soma’daki faciada hayatını kaybeden işçileri “Unutma, katiller hâlâ dışarıda” diyerek sahnesine taşımıştı.