Fenerbahçe Lugano deplasmanında avantajı yakaladı

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, İsviçre’nin Lugano ekibiyle karşılaştı. Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 4-3’lük skorla galip ayrılarak İstanbul’da oynanacak rövanş maçı öncesinde büyük avantaj elde etti. Bu skorla Jose Mourinho, Fenerbahçe ile çıktığı ilk resmi maçta galibiyetle tanıştı.

Edin Dzeko tek başına şov yaptı! Fenerbahçe, Lugano deplasmanında dört gollü galibiyetle avantajı yakaladı

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, İsviçre’nin Lugano ekibiyle Stockhorn Arena’da kozlarını paylaştı.

Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada kaptan Edin Dzeko’nun müthiş hat-trick performansıyla sahadan 4-3 galibiyetle ayrılmayı başardı ve rövanş maçı öncesinde avantajı cebine koydu. Fenerbahçe’nin diğer golünü ise Ferdi Kadıoğlu kaydetti. Lugano’nun golleri ise El Wafi, Bislimi ve Valenzuela’dan geldi.

Fenerbahçe ile Lugano arasındaki Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turu rövanş maçı 30 Temmuz Salı günü saat 20:00’de oynanacak.

RADE KRUNIC İLK 11’DE BAŞLADI

Teknik direktör Jose Mourinho, kamp döneminde ilk 11’de en çok forma şansı verdiği isimlerden olan Bartuğ Elmaz’ı yedek soyundurdu. Gösterdiği performansla hazırlık döneminde dikkati çeken 21 yaşındaki oyuncu, Lugano karşısında kulübede bekledi.

Deneyimli çalıştırıcı, bu pozisyonda Rade Krunic’i ilk 11’de değerlendirdi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1′ Lugano-Fenerbahçe maçı başladı.

3′ Livakovic çıkardı! Cimignani sol ayağıyla ortayı yaptı, kaleye yönelen topu Livakovic parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

4′ Maçtaki gol perdesini açan taraf Lugano oldu. Sağ kanattan yapılan ortayı kafayla ağlara yollayan El Wafi takımını 1-0 öne geçirdi.

Edin Dzeko tek başına şov yaptı! Fenerbahçe, Lugano deplasmanında dört gollü galibiyetle avantajı yakaladı

30′ Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Tadic’in pasında Fred’in yerden vuruşunda Saipi çok kritik bir kurtarış yaptı.

36′ Fenerbahçe direğe takıldı! Szymanski’nin uzak mesafeden şutunda top direkte patladı ve oyun alanına geri döndü.

45+1′ Fenerbahçe beraberliği yakaladı! Kazanılan penaltıda topu ağlara yollayan Dzeko skoru 1-1’e getirdi.

Edin Dzeko tek başına şov yaptı! Fenerbahçe, Lugano deplasmanında dört gollü galibiyetle avantajı yakaladı - Resim : 2

45′ Mücadelenin ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

46′ Fenerbahçe ikinci yarıya adeta golle başladı. Tadic’in pasını nefis bir tek vuruşla filelere gönderen Dzeko kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

64′ Lugano maça denge getirdi. Ceza sahası içinde Livakovic’in uzanamayacağı yere sert bir vuruş yapan Bislimi skoru 2-2 yaptı.

67′ Ön alanda yapılan presin ardından Szymanski’nin pasında Dzeko yine düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı ve hat-trick yaptı.

74′ Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Oyuna sonradan dahil olan Ferdi Kadıoğlu tek başına sürüklediği atakta ceza sahası dışından golü bulmayı başardı.

Edin Dzeko tek başına şov yaptı! Fenerbahçe, Lugano deplasmanında dört gollü galibiyetle avantajı yakaladı - Resim : 3

88′ Lugano etkili geldi. Krunic’ten sıyrılan Dos Santos’un sert şutu çerçeveyi bulmadı.

90+4′ Valenzuela’nın ceza sahası içinde yerden yaptığı şutta Livakovic’in müdahalesi yeterli olmadı ve maçın skorunu belirlendi.

Kaynak: Medyatava

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio