Yapay zekânın insanları işsiz bırakacağından, insanlığın sonunu getireceğine kadar pek çok senaryo gündemde. Henüz bu senaryolar gerçekleşecek mi bilinmese de yapay zekâ gelişmelerinin pek çok kişiyi rahatsız ettiği bir gerçek. Bunlardan biri de ünlü oyuncu Nicolas Cage…

60 yaşındaki Nicolas Cage, Hollywood’da yapay zekâ kullanımına karşı çıkıyor: “Vücudumu çalacaklar ve dijital yapay zekâ aracılığıyla onunla istediklerini yapacaklar. Tanrım, umarım yapay zekâ değildir. Bundan çok korkuyorum.”

Ünlü oyuncu, yaratıcı endüstrilerin gittiği yöne ilişkin rahatsızlığını paylaşmaya devam etti: “Ve bu beni meraklandırıyor, biliyor musun, sanatçıların gerçeği nereye varacak? Değiştirilecek mi? Dönüştürülecek mi? Kalp atışı nerede olacak? Yani, ben öldüğümde bedenime ve yüzüme ne yapacaksın? Onunla hiçbir şey yapmanı istemiyorum!”

Yapay zekânın Hollywood’da kullanımı son yıllarda tartışmalı bir konu haline geldi ve 118 gün süren 2023 SAG-AFTRA grevi sırasında da önemli bir konu olmuştu.

Cage, Hollywood’da yapay zekâ kullanımına karşı çıkan tek oyuncu değil.

Eylül 2023’te Sean Penn, kendisinin yapay zekâ versiyonlarını oluşturmak isteyen stüdyo yöneticilerine de oldukça sert bir yanıt vermişti:

“Yani sen benim taramalarımı, ses verilerimi falan istiyorsun. Tamam, bence adil olan şu: Kızınınkini istiyorum çünkü onun sanal bir kopyasını oluşturmak ve sanal ortamda istediğimiz her şeyi yapmak için arkadaşlarımı davet etmek istiyorum. Şimdi partiye gidiyorum, lütfen kameraya bakıp bunun harika olduğunu söyler misin?”