İspanya Fransa’yı eleyip finale yükseldi. Lamine Yamal’ın tarihi golü

EURO 2024 yarı final mücadelesinde İspanya ile Fransa karşı karşıya geldi. İspanya, 1-0 geriye düşmesine rağmen Lamine Yamal ve Dani Olmo’nun golleriyle mücadeleden 2-1’lik skorla galip ayrıldı ve EURO 2024’te finale yükselen ilk takım oldu.

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarı finalinde İspanya ile Fransa, Münih Futbol Arena’da karşı karşıya geldi.

Mücadeleye golle başlayan taraf Fransa oldu. Turnuva boyunca akan oyunda gol bulamayan Fransa, Mbappe’nin ortasında Kolo Muani’nin kafa vuruşuyla henüz 9. dakikada 1-0 öne geçti. Bu golün hemen ardından Lamine Yamal ceza sahası dışından 21. dakikada inanılmaz bir gol atarak skora denge getirdi: 1-1.

Dakikalar 25’i gösterirken turnuvanın sürpriz isimlerinden biri olan Dani Olmo ağları havalandırdı ve skoru 2-1’e getiren golün altına imza atarak ilk yarının skorunu belirledi.

İkinci yarıda her iki takım da pozisyonlar bulsa da İspanya üstünlüğünü korumayı başardı ve EURO 2024’te finale yükselen ilk takım oldu. İspanya’nın finaldeki rakibi Hollanda-İngiltere eşleşmesinin galibi olacak. EURO 2024’teki dev final 14 Temmuz Pazar günü oynanacak.

LAMINE YAMAL TARİHE GEÇTİ

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası’nda İspanya’nın Hırvatistan ile yaptığı maçta 16 yaş 338 günlükken forma giyerek turnuva tarihinin en genç futbolcusu olan Yamal, en genç golcü rekorunu da kırdı.

İspanya geriden geldi, Fransa'yı eleyip adını EURO 2024'te finale yazdırdı. Lamine Yamal harika golüyle tarihe geçti

Şampiyonada yarı finale kadar etkili futbol oynamasına karşın gol sevinci yaşayamayan Yamal, Fransa müsabakasında fileleri havalandırarak organizasyonda ilk kez skoru değiştirmeyi de başardı. Fransa ağlarını 16 yaş 362 günlükken havalandıran Yamal, rekoru elinde bulunduran İsviçreli Johan Vonlanthen’i (18 yıl, 141 gün) geride bıraktı.

Vonlanthen, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Fransa maçında attığı golle rekoru ele geçirmişti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1′ İspanya-Fransa mücadelesi başladı.

5′ İspanya çok tehlikeli geldi. Yamal’ın ortasına çok iyi yükselen Ruiz’in kafa vuruşu üstten auta gitti.

9′ Fransa gol perdesini açan taraf oldu. Mbappe’nin arka direğe ortasında Kolo Muani kafayla topu ağlara gönderdi ve yarı finalde skoru 1-0’a getirdi.

21′ İspanya nefis bir golle maça denge getirdi. Lamine Yamal ceza sahası dışından yolladığı nefis plaseyle skoru 1-1’e getirdi.

25′ İspanya öne geçti! Olmo’nun ceza sahası içinden yaptığı yerden vuruşta top filelerle buluştu ve dev yarı finalde skor 2-1’e geldi.

45′ İspanya yarı final maçında Fransa karşısında ilk yarıyı 2-1’lik skorla önde tamamladı.

46′ İkinci yarı başladı.

53′ Fransa beraberlik golüne yaklaştı. Tchouameni’nin kafa vuruşunda Simon üzerine gelen topta hata yapmadı.

58′ Sahaya bir taraftar atladı. Taraftar, Fransız yıldız Kylian Mbappe’ye doğru koştu.

İspanya geriden geldi, Fransa'yı eleyip adını EURO 2024'te finale yazdırdı. Lamine Yamal harika golüyle tarihe geçti - Resim : 2

62′ Kornerden gelen topa çok iyi yükselen Upamecano müsait pozisyondaki kafa vuruşunda çerçeveyi bulamadı.

76′ Hernandez çok kötü vurdu. Savunmadan seken topu ceza sahası önünde bulan Hernandez bomboş pozisyonda net bir fırsattan yararlanamadı.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio