Daniel Espinosa‘nın yönettiği, Denzel Washington ile Ryan Reynolds‘ın başrollerini paylaştığı 2012 yapımı Düşmanı Korurken (Safe House) aksiyonu bol ve sürprizlerle dolu bir casusluk draması…

Matt Weston (Ryan Reynolds), Güney Afrika’nın Cape Town kentinde, CIA’ye ait güvenli evde görev yapan deneyimsiz bir istihbarat görevlisidir. Bütün mesaisi tesisi izlemekten ibarettir. Kendini yetkin bir saha ajanı olarak kanıtlamak için gelecek bir fırsatın özlemini çekmektedir.

Weston’ın sıkıcı mesaisi, yıllar önce izini kaybettiren eski bir CIA ajanı Tobin Frost‘un (Denzel Washington) ortaya çıkmasıyla hareketlenir. Devlet sırlarını en yüksek teklifi verenlere satan bir haine dönüşen Frost, ters giden bir alışveriş sonrası, kendisini ele geçirmek için şehri birbirine katan infaz timinden kurtulmak için Cape Town’daki ABD Konsolosluğu’na teslim olur.

Protokol gereği Tobin Frost, Matt Weston’ın görev yaptığı güvenli eve getirilir. Burada sorgulanıp, ülke dışarı çıkarılacaktır ancak tesis saldırıya uğrar. Gerçek bir görevin kendisine gelmesini bekleyen Weston’ın eline hayatının fırsatı geçmiştir, Frost’u güvenli evden çıkarıp, tahliyeden sorumlu CIA ekibine teslim edecektir.

CIA içindeki üst düzey yolsuzluğu ortaya çıkaracak dosyalara sahip olan Frost’un, psikolojik olarak çözdüğü, korkuları ve ahlaki sınırlarıyla yüzleşmeye ittiği Weston, hayal edebileceğinin çok ötesinde bir entrika dünyasına itildiğini geç de olsa fark eder. Bilmedikleri bir şehirde kapana kısılan ve kimseye güvenemeyen ikili, hayatta kalma mücadelesi içinde zamana karşı yarışır.

Kendilerinden bir adım önde olan ve sürekli bilgi sızdıran bir köstebek de bu ikiliye sürekli engel çıkarır. Sırlar açığa çıktıkça Weston sadece CIA’deki geleceğini değil, aynı zamanda uluslararası ölçekte rakip istihbarat teşkilatlarının yöneticilerinin kaderini de belirleyecek zorlu seçimler yapmak zorunda kalır.

Süre: 115 dakika
Yönetmen: Daniel Espinosa
Senaryo: David Guggenheim
Görüntü Yönetmeni: Oliver Wood
Kurgu: Richard Pearson
Müzik: Ramin Djawadi
Oyuncular: Denzel Washington (Tobin Frost), Ryan Reynolds (Matt Weston), Vera Farmiga (Catherine Linklater), Brendan Gleeson (David Barlow), Sam Shepard (Harlan Whitford), Rubén Blades (Carlos Villar), Nora Arnezeder (Ana Moreau), Robert Patrick (Daniel Kiefer), Liam Cunningham (Alec Wade), Joel Kinnaman (Keller), Fares Fares (Vargas)