2000 yılında vizyona giren ve Ridley Scott’ın yönetmenliğiyle adeta kült bir film haline gelen Gladyatör’ün devam filminin çekileceği duyurulmuştu. Filmin hayranlarının uzun zamandır beklediği bu haber ise oyuncular tarafından pek de hoş karşılanmadı.

Russell Crowe, Gladyatör’ün devam filminin çekilmesinden biraz rahatsız olduğunu söyledi. 60 yaşındaki Crowe, Ridley Scott’ın 2000 yılındaki filminde Romalı general Maximus Decimus Meridius’u canlandırmıştı. Film, “En İyi Film” dalında da Oscar kazanmıştı.

Yine Scott’ın yönettiği ve Paul Mescal’ın başrolde olduğu filmin devamı bu yılın kasım ayında sinemalarda gösterime girecek.

Crowe ise neden başka bir geri dönüş yapacakları gerçeğinden biraz rahatsız olduğunu açıkladı: “Çünkü tabii ki öldüm ve ne yapılacağına dair hiçbir söz hakkım yok” dedi. Crowe, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ama hiçbir şey söyleyemem, burası benim haddim değil, altı metre yerin altındayım. Yani bunun nasıl bir şey olduğunu göreceğiz.”

Devam filminde Mescal ile birlikte Pedro Pascal, Denzel Washington ve Stranger Things’den Joseph Quinn de başrolde yer alacak.

Crowe, Gladyatör 2’nin geçmişe dönüş sahnesinde yer alacağı yönündeki söylentileri şiddetle reddetmişti. Hatta nisan ayında da yakında çıkacak filmi biraz kıskandığını söylemişti:

“Çünkü ben tabii ki çok daha genç bir adamdım ve bu benim hayatımda çok büyük bir deneyimdi. Gerçekten hayatımı değiştiren bir şey bu.”

Gladyatör 2, 15 Kasım 2024’te sinemalarda gösterime girecek.