Protein açısından son derece zengin olan çiğ bademin insan sağlığına olan faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
İçerdiği sağlıklı yağlar, lifler ve protein sayesinde enerji düzeyinin artmasına yardımcı olmaktadır.
Uzun süreli tokluk hissiyatının oluşmasına yardımcı olmaktadır.
Genel kolesterolün dengede kalmasını sağlar.
Tansiyonu dengeler.
Lif açısından oldukça zengindir.
İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemiklerin güçlenmesine katkı sağlar.
Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
Aç karna badem yemenin faydaları nelerdir?
Sabahları aç karna bir avuç çiğ badem yemek gün içerisinde çok daha enerjik ve sağlıklı hissetmenize yardımcı olmaktadır.
Tokluk hissiyatınızın artmasının yanı sıra çerdiği sağlıklı yağlar, protein ve lifler metabolizmayı hızlandırabilir, sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olmaktadır.