Evde elektriğin yarısı beyaz eşyaya gidiyor

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’ya Beko ve Grundig markalarıyla geniş bir katılım sağlayan Arçelik, enerji ve su tasarrufunu destekleyen teknolojileriyle görücüye çıktı.

SERKAN ARMAN Berlin Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Türkiye’de konutlarda elektrik tüketiminin yüzde 50’si beyaz eşyaların tüketiminden geliyor. İngiltere’de ise hanelerde kullanılan elektriğin yüzde 31’i beyaz eşyalardan. Bu yıl IFA’da ilk kez tanıttığımız Beko’nun Energyspin teknolojisinde en sık kullanılan çamaşır yıkama programları yeniden tasarlayarak bu programların enerji tüketimini yüzde 35 azalttık” dedi. Arçelik’in 53 ülkede 82 iştiraki ve 14 markasıyla ürün ve hizmet sunduğunu hatırlatan Dinçer, 9 ülkede 31 üretim tesisi ve dünya çapında 30 Ar-Ge ve tasarım merkezine sahip olduklarını vurguladı.

TAMBURU AYARLADI ENERJİYİ AZALTTI

Beko’nun enerji verimli teknolojileri arasında en çok öne çıkanlardan birisi ilk kez IFA’da tanıtılan Energyspin çamaşır makineleri oldu.  IFA 2023 fuarında yaptığı sunumda Dinçer, şunları anlattı:

“Beko çamaşır makinelerimizdeki her bir enerji sınıfı artışında yüzde 13-14 daha az enerji tüketimi elde ediyoruz. Buzdolaplarında ise bu oran yüzde 20 civarında. Bu kapsamda IFA’da ilk kez tanıttığımız Beko’nun inovatif teknolojisi Energyspin’de en sık kullanılan çamaşır yıkama programlarını yeniden tasarlayarak bu programların enerji tüketimini yüzde 35’e varan oranda azalttık.”

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio