Doğaya meydan okudu!

“Yenilmezler” filminde canlandırdığı ‘Thor’ karakteriyle kariyerinde zirve yapan Chris Hemsworth, “Limitless” adlı belgesel yapımda daha uzun ve sağlıklı bir yaşam arayışında bir dizi fiziksel ve zihinsel zorluktan geçiyor.

Arif Nurmohamed’in yapımcısı olduğu, Darren Aronofsky’nin yönetmen koltuğunda oturduğu belgeselde dünyaca ünlü aktöre, Dr.Peter Attia, Dr. BJ Miller, Ross Edgley ve Alua Arthur da eşlik ediyor. Chris Hemsworth, Arif Nurmohamed, Darren Aronofsky, Peter Attia, BJ Miller, Ross Edgley ve Alua Arthur yapımla ilgili merak edilenleri Barbaros Tapan’a anlattı.

Chris, sizinle başlayalım… Belgesel için 100 metrelik destansı bir ip tırmanışı yaptınız, buzlu Kuzey Kutbu sularında yüzdünüz… Bu macera genel olarak sizi nasıl değiştirdi?

Chris Hemsworth: Her bölümde farklı bir meydan okuma vardı… Fiziksel, duygusal ve psikolojik zorluklar vardı… Bu yapımda yer almak istememin nedeni, uzun ömürlülüğe derin bir dalış yapmak ve daha uzun, daha sağlıklı, daha iyi bir hayat yaşamaktı. Ve bu alanda dünyaca ünlü bazı uzmanlarla çalışmak ve zengin bir bilgi birikimiyle oradan çıkmak ve bunu yapacak araçlarla donanmak benim için bir nimetti. Deneyim için inanılmaz derece minnettarım.

Belgeselin bir bölümünde stresin üstünden nasıl gelineceği temasını işleniyor. Stres koçunuz da ‘anı yaşayın’ diyor. Bu deneyimi hayatınızın geri kalanında da uygulayabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Chris Hemsworth: Evet, deniyorum ve düşünüyorum. Önümüze çıkan her şeyi kontrol edebileceğimizi ya da onunla başa çıkabileceğimizi düşünüyorum. Geçmişte ya da gelecekte bizi korkutan ve bunaltıcı hale gelen bir şeyin anlatısıydı. Tüm bu şartlar ve durumlarda daha sık kalırsak, bu sonucu düşünmemekle ilgiliydi. Bunun başa çıkılması çok daha kolay bir alan olduğunu görüyorum.

Bu meydan okuma için siz neler diyeceksin?

Chris Hemsworth: Bana bu süreçte ne öğrendiğimi soruyorsan, yemeğe âşık olduğumu öğrendim. (Gülüyor) Hepsi çok zorlu meydan okumalardı, mesela Ross Edgley ile yaptığım buzda yüzmek dayanılmaz ve acı vericiydi.

BUZDA YÜZMENİN KURALINI YENİDEN YAZDI

Ross, sizce tüm bu zorlu meydan okumaların amacı neydi?

Ross Edgley: İnsanlar buzda yüzdüklerinde kaslarını toplarlar, yıllarca antrenman yaparlar, vücutları yağlanır, bu yalıtkandır, iyidir. Chris’te yoktu. Fizyolojisi açısından korkunçtu. Ama beş günlük eğitimde, 20 yıldır spor bilimi okuyan Chris, buzda yüzmenin kurallarını anladığımız şekliyle yeniden yazdı ve bunu beş günde tek haneli vücut yağıyla yaptı. Yine de, bir parçası olmaktan çok seyirciydim ve tanık olduğum şey inanılmazdı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio