Tarikat devleti tehlikesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarikat yapılanması içinde 6 yaşındaki çocuğa sistematik tecavüz olayında konunun gündeme gelmesinden tam 10 gün sonra ilk kez konuştu. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Erdoğan’ın konuşmasını ve tarikatlarda meydana yaşanan içler acısı olayları değerlendirdi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök,” Artık o tarikatların kendilerine dönüp bizde ne arıza var demeleri gerekiyor. Onlar yapmıyorsa devletin yapması lazım bu işi” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

” Ülkemiz günlerdir 6 yaşında bir çocuğun evlendirilmesi olayını konuşuyor ve ne yazık ki giderek yavaş yavaş yine eski alışkanlıklarımız, eski kötü alışkanlıklarımız nüksetmeye başladı ve toplum ikiye bölünmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada, Bunu bir erken evlenme meselesi olarak görüyor. Şimdi artık buna başka türlü bakma zamanı gelmedi mi? Bir de sık sık önümüze su çıkıyor. Aman bunların istifade ederek vakıflara, cemaatlere dokunmayın, onlarla alakası yok. var arkadaşlar artık bunun adını koyalım. Bu ülkede cemaat yapılanmalarının İslami esaslara göre örgütlenmiş cemaat yapılarında bir sorun var. Hala ders almadık mı böyle bir cemaat yüzünden 15 Temmuz gecesi 200’den fazla vatandaşımızı kaybettik. Bir darbe girişimi olduğu ve devleti ele geçirme olayı hale geldi. Hala bunun adını biz cemaatlere dokunmayalım diye dokunmadan görebilir miyiz? Evet bu olayda ciddi tarikatların içine düştüğü bazı olayların etkisi var. Çünkü bu bir değil, 2 değil, 3 değil, 5 değil. Bir çocuğumuz intihar etti video bırakarak. ‘Aman efendim o tarikat yurdu ile alakası yok.’ Çocuklarımız yandı. bir tarikat yurdunda. ‘Hayır efendim tarikatla ilgisi yok.’ Var! Artık o tarikatların kendilerine dönüp bizde ne arıza var demeleri gerekiyor. Onlar yapmıyorsa devletin yapması lazım bu işi”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio