İspanya’yı eleyen Fas’ın kalecisi Bono’nun kahramanlık öyküsü

Fas, İspanya’yı Dünya Kupası’ndan elerken, penaltılarda kahramanlaşan kaleci Bono başrolü oynadı. Fas’lı kaleci hem normal sürede hem uzatmalarda hem de penaltılarda yaptığı kurtarışlarla turun kaderini belirledi.

Katar‘ın ev sahipliğini üstlendiği 2022 Dünya Kupası bir büyük sürprize daha sahne oldu. Almanya‘nın gruptan çıkamadan evine dönmesinin ardından bir başka şampiyonluk adayı dev takım daha elendi. Fas, İspanya‘yı penaltılar sonucunda mağlup ederek evine gönderdi. Fas’a turu getiren en önemli isim kaleci Yassine Bounou; namı diğer Bono oldu! Fas’lı kaleci hem normal sürede hem uzatmalarda hem de penaltılarda yaptığı kurtarışlarla turun kaderini belirledi.

Bono, Katar’da Fas’ın kahramanı oldu

31 yaşındaki kaleci Bono, İspanya’nın kullandığı üç penaltının ikisini kurtarırken diğeri de direkten döndü. Böylece ülkesinin Dünya Kupası’nda adını ilk kez çeyrek finale yazdırmasında başrolü oynadı.  İspanyol futbolcuların penaltı atışları sırasında çizgide sürekli sağa sola hareket eden Bono, uyguladığı bu taktikle hedefine ulaşmasını bildi. Bono, direkten dönen topta da doğru köşeyi tahmin etmeye başardı.

Kanada’da doğdu kalbi Casablanca’da kaldı

Fas’ın kahramanı olan Bono lakaplı Yassine Bounou, 5 Nisan 1991 yılında Kanada’nın Montreal şehrinde dünyaya geldi. Göçmen bir ailenin çocuğu olan Bono, buna karşın profesyonel kariyerine 2010 yılında anavatanın ekiplerinden Wydad Athletic Club Casablanca‘da başladı. İleride “Hayatımın en güzel anlarını Casablanca’da yaşadım. Hayatımın bir parçası olarak kalacak” diyecek olan Bono, 2010’daysa Atletico Madrid’e transfer oldu.  Ama burada Thibaut Courtois‘ten kaleyi devralması pek mümkün değildi. A takıma çıkamadan Real Zaragoza‘ya kiralık gönderildi.Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio