Süper kızlar kutup yolcusu

Meşe palamudundan doğada 45 günde çözünebilen çevre dostu plastik üreterek TÜBİTAK’ın Türkiye genelinde açtığı yarışmada 1’inci gelen liseli üç genç kız, geliştirdikleri biyoplastiği yerinde test edecek. TÜBİTAK, süper zekalı üç öğrenciyi Antarktika’ya bilim insanlarıyla birlikte çalışmaya gönderiyor.

TÜBİTAK‘ın Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nda 134 öğrenci 60 projeyle finale kaldı. Giresun’daki final müsabakasında, Antalya İstek Okulları’ndan Azra Ayşe Bıçakcı, Hilal Başak Demirel ve Zeynep İpek Yanmaz‘ın biyolojik plastik projesi birinciliğe layık görüldü. Market poşetinden 20 kat daha dayanıklı olan mucize plastik, doğada 450 yıl yerine sade 45 günde çözünebiliyor. TÜBİTAK başarılı üç genci, 7’nci Ulusal Antarktika Bilim Seferi heyetine dahil etti.

KUTUPTA TEST EDECEKLER

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal “Kızlarımız, böylece biyoplastiği yerinde test edip, Antarktika’da farklı ülkelerin üslerini ziyaret ederek bilim insanlarıyla tanışma fırsatı yakalayacaklar” dedi. Projeyi anlatan Zeynep İpek Yanmaz, “Biyoplastik toksik madde içermediği için canlılara zarar vermiyor” dedi. Arkadaşı Azra Ayşe Bıçakcı da “Biyoplastikler doğada bulunması zor olan mısır, buğday, pirinçten yapılıyor. İlk kez yaygın olan meşe palamudu ile üretildi” diye konuştu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio