‘Tek adam’ rejimine son

Türk ordusunun Suriye‘nin kuzeyine kara harekatına başlamaya birkaç gün içinde hazır olacağı ve harekat kararının bugün yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanabileceği ileri sürüldü. Türkiye’nin kaderinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından çıkan kelimelere bağlı olduğunu söyleyen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, bu durumun acil değişmesini gerektiğinin altını çizdi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, ”Türkiye’nin önümüzdeki yıllardaki kaderi aslında işte söylediğim bu iki haber arasındaki ilinti ile ilgili hangisi bunlardan daha  iyidir dersiniz? Benim görüşüme göre bir Mart tezkeresinin tartışıldığı o Türkiye Büyük Millet Meclisi Parlamentosu çok daha Türkiye açısından iyiydi ve gurur vericiydi.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“İyi günler dün Türkiye’de çok önemli bir gün yaşadık. Çünkü Türkiye’nin kaderini belirleyecek iki çok önemli haber aşağı yukarı aynı saatlerde önümüze düştü. Bunlardan birincisi Altılı Masanın yaptığı toplantıydı. 28 Şubat’ta kurulduğu tarihten bu yana en önemli toplantısı yaptığı Altılı Masa ve Türkiye’yi başkanlık sisteminden parlamenter sisteme geçirecek yeni bir anayasa taslağını Türk kamuoyuna sundu. Aşağı yukarı aynı saatlerde Ankara’da adını vermeyen bir yetkili, çok ciddi bir uluslararası ajansa Reuters’a bir haber sızdırdı. Buna göre, Türkiye Suriye’deki kara harekatına başlamak üzereydi ve bu karar artık Cumhurbaşkanına kalmıştı. Şimdi bakın bu iki karar arasında aslında çok büyük bir ilişki var. Hatırlayın Türkiye Irak’taki savaşa girmek için 1 Mart tezkeresin nasıl almıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çok büyük bir tartışma olmuş ve o Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye’nin ,Irak’a asker göndermeme kararı milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmişti. Oysa şimdi en az onun kadar önemli bir karar sadece Cumhurbaşkanı’nın ağzından çıkacak iki kelime ile verilebilecek. Yani Türkiye’nin önümüzdeki yıllardaki kaderi aslında işte söylediğim bu iki haber arasındaki ilinti ile ilgili hangisi bunlardan daha iyidir dersiniz? Benim görüşüme göre bir Mart tezkeresinin tartışıldığı o Türkiye Büyük Millet Meclisi Parlamentosu çok daha Türkiye açısından iyiydi ve gurur vericiydi.”

Numberone.com.tr

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio