“Yaşamadığım bir gençliğim var benim”

Geçtiğimiz günlerde Pençe Harekâtı bölgesinde Gaziantepli Teğmen Duabey Onur Öztürkmen şehit oldu. Şehit Teğmen’in ardında bıraktığı mektup ise tüm Türkiye’nin yüreğini dağladı. Her sabah kötü bir habere uyandığımız bu günleri değerlendiren gazeteci yazar Ertuğrul Özkök ise düzene sitem etti, tüm bu olanlardan siyasetçileri suçlu buldu.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök,” Bütün bu gençliğe, siyasilerimiz şehadeti sanki dünyanın tek yaşama biçimiymiş gibi sunuyorlar. Oysa, gençler arkalarında bıraktığı mektuplarda şehadet değil, yaşamak istiyorlar. Onlara bu yaşayacakları düzeni, bu yaşayacakları Türkiye’yi vermek siyasetçilerin, onların şehadete itmekten önce birinci görevleri olması gerekmez mi? dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

” İki günden beri Miami’deyim Sanat Fuarı’nı izlemek için buraya geldim bunda istifade bir iki günde dinleneyim dedim. Çünkü burada güzel bir güneş var, insanlar cıvıl cıvıl, sokaklar canlı ne var ki buraya geldiğiniz zaman bir Türk vatandaşı olarak hayat size anında zehir oluyor. Evet, Türkiye’den haberler geliyor. Önce bu sabah uyandığımda Irak’ta Pençe – Kilit operasyonunda şehit olan Duabey Onur Öztürkmen kardeşimizin bıraktığı mektup geliyor. Ne diyor mektubunda ; Yaşamadığım bir gençliğim var benim. Doğru düzgün gidemediğim güzel yerler. Bunu okuyunca insan Miami’de keyifli bir şekilde yaşamaya devam edebilir mi? Düşünüyorum bütün bu gençliğe, siyasilerimiz şehadeti sanki dünyanın tek yaşama biçimiymiş gibi sunuyorlar. Oysa, gençler arkalarında bıraktığı mektuplarda şehadet değil, yaşamak istiyorlar. Onlara bu yaşayacakları düzeni, bu yaşayacakları Türkiye’yi vermek siyasetçilerin, onların şehadete itmekten önce birinci görevleri olması gerekmez mi? Bakın, onun ardından benim İzmir’imden çocukluğumun İzmir’inden Altay – Göztepe maçından o çok kötü sahneler geliyor ve içim kararıyor. Evet, daha ne kadar gideceğiz böyle ne kadar Türkiye’ye hepimiz katlanacağız, günlerimiz zehir olacak? Miami’de işte bunları düşünüyorum.”

Numberone.com.tr

 

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio