Esrarengiz sokak sanatçısı Banksy, çizgi roman kahramanı oluyor

Bir anda sokakta ortaya çıkan sanat eserleriyle tüm dünyada bir fenomen haline gelen ve yıllardır kimliğini açıklamayan sokak sanatçısı Banksy, çizgi roman kahramanı oluyor.

Yaptığı eserler yüzünden rekor fiyatlara binalar satılıyor, ülkelerin ilişkileri bozuluyor. Sokak sanatçısı Banksy, senelerdir kimliğini açıklamadan sanatını yapmaya devam ediyor. Şimdi onun bu esrarengiz tavrı bir çizgi romana konu oluyor.

His name is Banksy (Onun Adı Banksy) isimli çizgi roman sokak sanatçısını odağına alıyor. Gazeteci ve senarist Francesco Matteuzzi tarafından yazılan, Marco Maraggi’nin illüstrasyonlarıyla görselleşen çizgi romanda yüzü olmayan sanatçının uluslararası çapta yükselişi anlatılıyor.

128 sayfalık hikaye, anlaşılması zor sanatçının maskesini düşürmeyi vaat etmese de okuyuculara Banksy’nin yolculuğunu gösterirken sanatın herkese ait olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Çizgi roman, polis tarafından duvara sprey boya grafiti yaptıkları için yakalandıktan ve gözaltına alındıktan sonra birbirlerini tanıyan iki kurgusal sokak sanatçısını takip ediyor.

Yazar, “Okuyucular yalnızca Banksy’nin politik sanatını ve savunduğu davaları değil, aynı zamanda sergilerini ve rekor kıran müzayedelerini de öğrenecekler” diyor. Çizgi romanın, 11 Ekim’de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio