Ünlü tiyatrocu Demet Akbağ, 15 yıl aradan sonra ilk kez sahneye çıktı. Yılmaz Erdoğan’ın da 20 yıl aradan sonra yazdığı ilk tiyatro oyunu olan ‘Aydınlıkevler’ ile yeniden tiyatro sahnesine dönen Akbağ’ı izlemek için ünlü komedyenler sıra oldu. Tiyatroyu izleyenler arasında yer alan gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, oyun ve seyirciler hakkında yorumlarda bulundu. Hafta içi her gün Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen Özkök, “Tam önümdeki sırada tarihi bir kare gerçekleşti. Türkiye’nin 4 tan efsane komedyeni ve komedi yazarı yan yana oturuyordu. Metin Akpınar, Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Ata Demirer” dedi.
Oyunun çok güzel olduğunu söyleyen Özkök, “Bir zamanlar 1960’lı, 70’li yıllardaki Ankara Sanat Tiyatrosu’nun tadında, hafif onun nostaljisinde ama komedi olarak şahane bir oyundu. Hepinize tavsiye ederim.” diye belirtti.
Ertuğrul Özkök konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Haftanın son günü ve size yine siyasetten bahsetmeyeceğim. Dün akşam çok güzel bir oyunun galasındaydım. Oyunu yazan Yılmaz Erdoğan’dı ve oynayan da Demet Akbağ. Demet Akbağ’ı epeydir sahnelerde görmemiştik. Ben her ikisini de taa 1990’lı yıllardaki ‘Bir Demet Tiyatro’ dönemindeki oyunlarından tanırım ve hayranıyım. Gerçekten çok güzel bir oyundu ve keyif aldık. Bu arada 2. sırada oturuyordum. Tam önümdeki sırada tarihi bir kare gerçekleşti. Türkiye’nin 4 tane efsane komedyeni ve komedi yazarı yan yana oturuyordu. Metin Akpınar, Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Ata Demirer. Bir ara ben de arkalarına sızıp onlarla beraber bu tarihi karede kendimde göründüm. Bunu çocuklarıma torunlarıma bırakmak için.
Gerçekten bu dörtlü yıllardan beri Türkiye’ye, hepimize, en kötü en karanlık anlarımızda olağanüstü anlar yaşattılar. Dün akşamki oyunda böyle bir şeydi. Demet Akbağ muazzamdı. Bir zamanlar 1960’lı, 70’li yıllardaki Ankara Sanat Tiyatrosu’nun tadında, hafif onun nostaljisinde ama komedi olarak şahane bir oyundu. Hepinize tavsiye ederim. Çünkü insanı bir yandan güldürüyor, bir yandan da o nostaljinin Türkiye’nin masum yıllarının güzel anlarına götürüyor. Tabi bir de babaannelerimiz, o babaannelerimizin keyfi ve onların komik, güzel, sevecen halleri…”
Numberone.com.tr