Coca Cola İçecek’ten 1.3 milyar TL yatırım

2021 yılını satış hacminde yüzde 16.2 büyüme, net satış gelirlerinde yüzde 52 artış ve FAVÖK’te yüzde 49 yükselişle kapatan Coca-Cola İçecek, 2021’de 1.3 milyar TL yatırım yaptı.

Coca Cola İçecek’ten 1.3 milyar TL yatırım

Coca-Cola İçecek’ten yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yılın son çeyreğinde kaliteli büyüme algoritması doğrultusunda başarılı sonuçlar elde eden Coca-Cola İçecek (CCI), arz yönlü darboğazlar ve enflasyonist baskılara rağmen yüzde 18 hacim ve yüzde 75 gelir artışı elde etti. FAVÖK marjı 9 baz puan artarak yüzde 16.3 oldu. Tüm çeyreklerde elde edilen güçlü sonuçlar sayesinde CCI’ın 2021 yılı satış hacmi beklentilerin üzerinde yüzde 16 artarak 1.4 milyar ünite kasa
olarak gerçekleşti. Net satış geliri yüzde 52 artarak 21.9 milyar TL’ye, FAVÖK yüzde 49 artarak 4.7 milyar TL’ye ulaştı. Kur etkisinden arındırılmış net gelirini ise yüzde 37 artırarak yine beklentilerin üzerine çıkaran CCI’ın hisse başı net kârı 9TL’ye ulaştı.”

Açıklamada, şirketin geçen yıl Türkiye ve yurtdışı operasyonlarına toplam 1.3 milyar TL yatırım yaptığı belirtirken Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır’ın şu ifadelerine yer verildi: “Aşılamanın olumlu etkisi kendini gösterdi, yaz dönemi Türkiye satış hacmi en yüksek seviyesine ulaştı. Arz yönlü darboğazlar ve hammadde fiyatlarındaki artışların devam ettiği bir ortamda, 2022 için temkinli iyimser duruşumuzu koruyoruz.”

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio