Sabah yazarı Hıncal Uluç, Milliyet gazetesinin 70. yılına özel çıkardığı eki bugünkü köşesinde eleştirdi Uluç, “3 Mayıs’ta Milliyet 70 yaşına girmiş. Bir de ekle, o günleri anmışlar gazetelerinde.. Ama bugünkü gazetede o günleri yaşamış tek kişi olmadığından belki de, pek başarılı olamamışlar, Abdi İpekçi’nin dünyaca ünlü gazetesini anlatmakta” görüşünü savundu.
Uluç yazısında,
“3 Mayıs’ta Milliyet 70 yaşına girmiş. Bir de ekle, o günleri anmışlar gazetelerinde..
Ama bugünkü gazetede o günleri yaşamış tek kişi olmadığından belki de, pek başarılı olamamışlar, Abdi İpekçi’nin dünyaca ünlü gazetesini anlatmakta..
Öyleydi gerçekten..
Sedat Simavi’nin Hürriyet’i hep çok satardı ama, dünya için en saygın Türk gazetesi Karacan ve Abdi İpekçi’nin Milliyet’i idi.
Ankara’da Yankı nasıl okulsa, İstanbul’da da Cumhuriyet’le birlikte Milliyet okuldu, ayrıca..
Ne büyük gazeteciler yetişti o okuldan..
Yazıyla anlatmak mümkün değil.
Gazeteler yetmez. Ansiklopedi lazım..
Ama “Devler” vardı, tek kelimeyle de olsa, anılması gereken.
Mesela daha çok yakın günlerde kaybettiğimiz Doğan Şener..
Magazin Müdürüydü.. Yener Süsoy, Hulusi Tunca, Erhan Akyıldız, daha nice gençleri yetiştiren Doğan.. Bir başka Milliyet Devi, Halkla İlişkiler Müdürü Necdet Günkut ile Liselerarası Hafif Müzik Yarışması’nı kurarak ve yıllarca sürdürerek bu ülkeye yüzlerce çok ünlü müzisyen kazandıran Doğan..
Kurumları kurum yapan, efsane yapan, binalar, makineler değil, insanlardır, isimlerdir..
Doğru dürüst resimaltı bile yazmadan, tanıyamadıkları için kimin kim olduğunu bile işaret edemeden, arşivi sayfalara yığmakla, Karacan’ın, Abdi Bey’in, Namık Ağabey’in, Deli Turan’ın, Doğan Şener ve Hasan Pulur’un Milliyet’i anılmaz ve anlatılmaz..”
ifadesini kullandı.