Milli Eğitim Bakanı’ndan sözleşmeli öğretmen açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin maaşları arasında fark olmayacağını söyledi. Suriyeli öğretmenlere eğitim verileceğini de ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında sözleşmeli öğretmen alımı, Suriyeli öğretmenler, TEOG ve çıraklık eğitimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

15 bin sözleşmeli öğretmen alınacağını söyleyen Bakan Yılmaz, bu konuda detaylı

İsmet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

Sözleşmeli öğretmenler olarak atanlar ilgili hükümler doğrultusunda adaylık eğitimine tabi tutulacak. İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atama esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarına uygun eğitim kurumuna valilik tarafından atanacaktır.

Doğum ve askerlik nedeniyle hizmet sözleşmesi feshadilen sözleşmeli öğretmenlerin durumları saklı tutulacak ve bunlar istekleri halinde ayrıldıkları eğitim kurumuna dönebilecekler.

“KADROLU VE SÖZLEŞMELİ ARASINDA ÜCRET FARKI YOK”

Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin hak hukuku, ücretleri arasında hiçbir fark yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak. Hastalık ve diğer mazeret izinleri de verilecektir.

Öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıl yapılacak. Bir yıl sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşmeleri takip eden için geçerli olacak. Bu süretle dört yılı geçemeyecektir. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi devam etmektedir.

TEOG BUGÜN AÇIKLANACAK

TEOG’a 1 milyon 168 bin 48 öğrenci katıldı. TEOG sonuçları bugün açıklanacak. Buna göre; yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları 15-19 Ağustos arasında alınacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 22-26 Ağustos, yerleştirmeye esas üçüncü nakil tercih başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül arasında alınacaktır. 5-8 Eylülde nakil tercih başvuruları, 9 Eylül’de yerleştirme işlemi bitecektir.

KAPATILAN OKULLAR

Kapatılan özel okullarda yaklaşık 138 bin öğrenci bulunuyor. Bunların devlet okullarına nakilller yarleştirilecek. Hiçbir öğrenci mağdur olmayacak.

Bu öğrencilerin E-okulda bilgileri bulunmaktadır. Nakil hakları vardır. istedikleri zaman nakil yapabileceklerdir.

Puan ve okul türüne uygun okulları yerleştirilecekler. İlkokullardaki öğrenciler adreslerine en yakın yere yerleştirilecektir.

Bu okullarda okuyan öğrencilerden 20 bine yakını özel okullara geçti. 60 bini devlet okullarına kaydını yaptı.

SURİYELİ ÖĞRETMEN ALIMI

Suriyeli mülteci öğrenciler için açılan okulların kalitesini artırmak için burada çalışan öğretmenlerin pedagojik bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla finansmanı UNICEF tarafından gerçekleştirilerek, 514 öğretmen yetiştirilecektir.

İki hafta sürecek 90 saatlik eğitimleri farklı üniversitelerden 21 akademisyen ile gerçeklştirilecek. Eğitimler Konya da yapılacak.

Eğitimler iki grup halinde öğretmenlik mesleğine giriş, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme değerlendirme, psikolojik danışma alanlarında gerçekleştirilecektir.

257 öğretmenden oluşan birinci grup eğitimleri 8-19 Ağustosta, ikinci grup eğitimleri ise yine 257 öğretmenle 2-22 Eylülde yapılacak.

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ ZORUNLU OLACAK

Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınacak.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio