Kylie Minogue ile Kylie Jenner Savaşı!

Kimi şarkı sözleri için savaş veriyor, kimi fotoğrafı için… Ünlü isimler yarattıları markanın itibarını korumak için sık sık yasal yollara başvurmak durumunda kalıyor. Bunun son örneği Kylie Minogue ile Jenner arasında yaşanıyor.

Gün geçmiyor ki Kardashian ailesi üyelerinin adının geçtiği bir haber daha çıkmasın. Bu kez gündeme gelen Kylie Jenner oldu. Avustralyalı pop kraliçesi Kylie Minogue, ‘Kylie’ isminin Kylie Jenner tarafından ticari amaçla kullanılmasını önlemek için harekete geçti. Minogue’un avukatları ismin kullanım hakkını almak için geçen hafta dava açtı. Avukatların hazırladığı savunmada Minogue ‘uluslararası alanda tanınan bir sanatçı, yardımsever ve kanser aktivisti’ olarak tanımlanırken Jenner’ın Kylie ismini kullanmasının sanatçının isminin marka değerini düşüreceği iddia edildi. Savunmada Jenner ise ‘ikinci derecede bir reality şov karakteri’ olarak tanımlanıyor. Minogue’un harekete geçmesine, Jenner’ın geçen yıl benzer bir girişimde bulunması yol açtı. Jenner’ın planının Kylie isminin haklarını alarak güzellik ve tekstil alanlarındaki yatırımlarını genişletmek olduğunu öğrenen müzisyen vakit kaybetmeden avukatlarını devreye soktu.

Klyie Jenner’e ise en büyük destek, kardeşi Kendall Jenner’dan geldi

Ünlüler için marka olmak ne kadar zorsa o markanın itibarını korumak da bir o kadar çaba gerektiriyor. Sadece markanızın değil, çocuğunuzun ismi hatta yazdığınız şarkı sözleriniz için de savaşa hazır olmalısınız. Bu yüzde Minogue’un savaşı bu alanda yaşanan ilk örnek değil. Daha önce de Beyonce’den Rihanna’ya dünyaca ünlü birçok müzisyen kullanım hakkı için mahkeme koridorlarını aşındırdı. Taylor Swift geçen yıl ocak ayında Grammy ödüllü albümü 1989‘da yer alan şarkıların sözlerindeki bir dizi ifadenin kullanım hakkını aldı. Yani “1989’daki gibi partilemek” (Party Like It’s 1989), “Tanıştığımıza sevindim, bugüne kadar neredeydin?” (Nice to Meet You, Where You Been?) gibi cümleleri kullanmadan önce ikinci kez düşünmekte yarar var. Bu cümleleri tişörtlerde, geçici dövmelerde, bardak altlıklarında kullanmayı planlayanlar da önce Swift’in kapısını çalmak zorunda. Rihanna ise dünyaca ünlü bir giyim firması tişörtlerinde fotoğrafını izinsiz kullandığı için yasal yollara başvurmuştu.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio