Dava 2 Aralık'a ertelendi

Şahbaz’ın yargılanmasına Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Tutuksuz sanık Şahbaz’ın katılmadığı duruşmada, Ethem Sarısülük’ün annesi, kardeşleri ve avukatları ile sanık avukatları katıldı.

 

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının talebi doğrultusunda, Ahmet Şahbaz’ın ifadesinin sesli ve görüntülü sistemle Şanlıurfa’dan alınmasına karar verirken, müdahil avukatlarının, sanığın tutuklanması talebini reddetti.

 

Duruşma 2 Aralık 2013’e ertelendi. Davanın ertelenmesi sonrasında duruşma salonunda arbede yaşandı.

 

Adliye önünde polis müdahalesi

 

Ankara’daki Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün davasının görüldüğü Ankara Adalet Sarayı önünde toplanan gruplara polis müdahale etti.

 

Ankara Adalet Sarayının C kapısı girişinde toplanan Halkevleri, Halkın Kurtuluşu Partisi, Alınteri üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan grup, Ethem Sarısülük maskesi takarak, pankart açtı.

 

Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını açan gruptakiler, basın açıklamalarının ardından, adliye kapısına yöneldi. Polis göstericilere burada biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. 

 

Polisin müdahalesi sırasında yaralananlar ve biber gazından etkilenenler, ambulansla hastanelere götürülüyor. Biber gazından, Ankara Adliyesi’nde bulunan vatandaşlar da etkilendi.

 

Polis helikopteri takip ediyor

 

Olayla ilgili, Ankara İl Jandarma Komutanlığı’ndan takviye ekipler istendiği öğrenildi.

 

Polis helikopteri de havadan eylemcileri takip ediyor. Güvenpark’a doğru kaçan eylemcileri takip eden polis, gözaltı işlemi yapmaya başladı. 

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio