İsrail, sözünü tuttu: 26 mahkum serbest

İsrail hükümetinin Filistin yönetimiyle barış müzakerelerinin yeniden başlaması çerçevesinde serbest bıraktığı 15 Filistinli esir, gecenin geç saatlerinde Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun sınır kapısına ulaştı.

Mahkumları sınırda binlerce Filistinli sevinçle karşıladı. Karşılamada Gazze’deki Filistin Esirler Bakanlığı’ndan bir heyetin yanı sıra Hamas, İslami Cihat gibi Filistinli grupların temsilcileri de hazır bulundu.

Mahkumlardan Muhammed Hamide’nin kız kardeşi Sümeyye Hamide, ağabeyini karşılama sırasında, “Olanlara inanamıyorum, sevincim çok büyük, kardeşim tutuklandığından beri hiç böyle sevinmemiştik. Bugün bizim için düğün günüdür ve büyük bir hatıra olarak kalacaktır. Tüm mahkumlara özgürlük diliyorum” dedi.

Demokratik Cephe liderlerinden Talal Ebu Zarife de “Mahumların serbest kalması aslında onların haklarıdır. Batı Şeria’da yeni Yahudi yerleşim birimlerinin devam etmesine karşılık bırakılmamış olmalarını temenni ederim. Halkımız, birliğiyle ve direnişiyle bu işgalcilere karşı başarı elde edecek güce sahiptir” ifadesini kullandı.

Ebu Zarife, uluslararası toplumu, İsrail’in Filistin topraklarına, insanlara ve mahkumlara karşı olumsuz davranışından vazgeçmesi için baskı yapmaya çağırarak, tüm insan hakları örgütlerinden ve dünya devletlerinden, İsrail cezaevlerindeki Filistinli mahkumların serbest bırakılmalarını sağlamak için çalışmalarını istedi.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio